skip to Main Content
Wat staat er op jouw bucket list voor Spanje?

Wat staat er op jouw bucket list voor Spanje?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Je hebt er ongetwijfeld wel eens over gehoord … de bucket list. Dit is een lijstje met dingen die men nog wil doen of plaatsen die men nog wil zien voor men doodgaat. Dit houdt niet in dat dit lijstje gemaakt wordt vlak voordat iemand sterft maar het is iets wat een fenomeen is geworden voor mensen om een loodjeslijst te maken met daarop van alles wat men nog wil doen of zien om wat variatie in de sleur van het dagelijkse leven te brengen. Veel spanje liefhebbers hebben zo’n lijstje ook voor Spanje opgesteld. Heb jij ook zo’n lijstje en wat staat er bij jou op? Geef jouw mening en plaats jouw bucket list (of delen daarvan) als reactie!

Als je in Spanje verder kijkt dan de Spaanse kustplaatsen kom je veel meer tegen dan wat iemand kan zien en veel bezoekers aan Spanje doen er dan ook alles aan om zoveel mogelijk monumenten, gebouwen, culturele hoogtepunten en natuur te bekijken om zo een totaalbeeld van Spanje te krijgen. Het land heeft namelijk zo’n beetje alles te bieden wat een mens wil en je kunt er nooit op uitgekeken raken. Daarom maken veel mensen een Spanje bucket list om daarop die plaatsen en monumenten te zetten ze nog willen bekijken.

Heb jij ook een bucket list en wat staat daar dan op? Heb je nog geen bucket list, wat zou je daar dan opzetten? Is het de Sagrada Familia, is het de Alhambra, is het skiën op de Sierra Nevada, is het lopen van de Caminito del Rey, is het duiken bij Lanzarote of ergens anders, is het bekijken van de zogenaamde groene kust langs de Atlantische Oceaan of het bezoeken van het Guggenheim of is het leren van de echte Paella maken wat op jouw lijst staat of komt te staan. Plaats een reactie met daarin vermeld wat er op jouw bucket list staat. Mocht je een lijst hebben gehad en heb je – wat betreft Spanje – alles al vervuld, omschrijf dat dan ook eens, misschien is dat een goede inspiratiebron voor anderen. Wij zijn benieuwd 🙂

Even kort … wat is een bucket list

Een bucketlist (letterlijk: emmerlijst) of loodjeslijst is een lijst met dingen die iemand nog gedaan wil hebben voordat hij sterft. Het woord komt misschien van kick the bucket, wat overeenkomt met de pijp uitgaan. Terminaal zieke mensen stellen soms nog een bucketlist op. Ook mensen die gezond zijn en variatie in hun leven willen hebben (om bijvoorbeeld uit de dagelijkse sleur te raken) stellen een bucketlist op. De naam is vooral bekend geworden door de in 2007 uitgekomen film The Bucket List.

Het opstellen en eventueel publiceren van de lijst helpt bij het realiseren van de gestelde doelen. Bij het opstellen kan bijvoorbeeld uitgegaan worden van de levensverwachting, van wat men als kind altijd al wilde doen of nagaan waarvan men het meeste spijt zou hebben als het tijdens het leven niet gedaan zou worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 16 reacties
 1. Spanje wel eens offroad gezien? Ook geweldig. Wij doen al 13 jaar trips. Kijk op onze site costablancaaktief.nl ,

 2. Spanje wel eens offroad gezien? Ook geweldig. Wij doen al 13 jaar trips. Kijk op onze site costablancaaktief.nl Groeten

 3. Mijn 1ste Spanje reis:Costa Brava- Tamariu in 1964.Tot 1980 talloze keren met caravan door het land getrokken.Tot 2003 over de ganse wereldbol gezworven.De laatste jaren :vlucht naar “ergens” in Spanje en met huurauto rondreizen…..en telkens ontdek ik nog prachtige gebieden,steden,festivals en verborgen pareltjes van natuurschoon.VIVA ESPANA !!!

 4. Naast het schrijven van korte verhalen verzamel ik citaten. Één is hier voor mij van toepassing: “ik kan overal heen, daarom blijf ik dikwijls thuis”.

 5. Al 40 jaar een trouw Spanje bezoekster. Mijn lievelingsbezoekjes zijn: La Romería del Rocío, Fería del Caballo in Jerez de la Frontera, Semana Santa, Córdoba. Prachtige natuurparken. Ach, eigenlijk alles we. Ik ben weer thuis in Spanje als ik mijn eerste café solo heb gedronken.

 6. Ik zit altijd boordevol plannen en projecten en het merendeel wordt gerealiseerd.
  Als ik in Spanje ben zou ik eens graag Cartagena en Lorca bezoeken want het schijnt de moeite waard te zijn.
  Iemand er geweest en tips ?

 7. Alle,maar dan ook alle Spaanse soorten: Jamones-Quesos Cervezas en Vinos (in die volgorde) die het land voortbrengt éénmaal geproefd te hebben en heb daar nog een hele lange poos tijd voor nodig,ben pas 80 lentes jong.

 8. Na 40 jaar in Spanje, ken ik het land tamelijk goed, maar op mijn bucketlist staat nog steeds een bezoek aan Salamanca, Avila en Medina Azahara en ondanks dat ik verschillende keren in Bilbao ben geweest, nog nooit in het Guggenheim, dus ja dat is ook een must!

 9. Was een geweldige film met Jack Nicholson en Morgan Freeman.
  Onze lijst is nog zeer lang met o.a. Valencia, Grenada, Sevilla, Cadiz, Bilbao en Madrid bezoeken.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken