skip to Main Content
Verse Hollandse spruiten bij de Mercadona
Mercadona (screenshot)

Verse Hollandse spruiten bij de Mercadona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Verse Hollandse spruiten bij de Mercadona

Mercadona (screenshot)

VALENCIA – Uiteraard is dit geen wereldnieuws maar voor veel Nederlanders die in Spanje wonen en vaak naar de Mercadona gaan is het leuk en handig om te weten. Sinds kort verkoopt de Mercadona verse spruiten ofwel “coles de bruselas” die uit Nederland komen. Deze verse variant komt bovenop de diepvries-spruiten die de Mercadona al jaren verkoopt en uit België komen. Het maakt de Nederlandse/Belgische winterkost compleet met de verse boerenkool ofwel “kale”.

Eind 2016 begon de Mercadona verse boerenkool (kale) te verkopen en is dat een succes gebleken. Na de Mercadona zijn ook de Aldi en Lidl en wellicht andere supermarkten begonnen met de verkoop van kale en heeft de Mercadona diverse andere producten waarin boerenkool zit.

Nu heeft de Mercadona er een nieuw winterkost product bij, verse spruiten die ook nog eens uit Nederland komen, zoals op de verpakking staat. In het Spaans hebben de spruiten de naam “coles de bruselas” gekregen en gaat het om de tweede variant van deze groente die in Nederland (niet bij iedereen) zo geliefd is.

Mercadona verkoopt al geruime tijd een diepvries variant van het merk Dujardin, een zak van 450g voor 0,79 euro. Het grappige is dat deze diepvries-spruiten uit België komen terwijl de nieuwe verse spruiten uit Nederland komen.

Verse Hollandse spruiten bij de Mercadona

Mercadona.es / screenshot

De verse “coles de bruselas” zijn te vinden bij de salades, daar waar ook de zakken “kale” of boerenkool van het merk Mercadona te vinden zijn. De verse spruiten zitten in een verpakking van 500g en kosten 1,85 euro.

Op de verpakking van deze nieuwe verse variant staat ook een website vermeld waar meer informatie te vinden is over de “coles de bruselas”, met recepten etc. om deze groente te promoten in Spanje.

De vers gesneden boerenkool ofwel “kale” zit in een 200g zak en kost 1,25 euro maar de Mercadona heeft nog meer boerenkool producten zoals “pan kale” (boerenkool brood) welke ook uit Nederland komt, “zumo fresh kale” van het merk Hacendado, welke in Nederland wordt gemaakt en bij de broodafdeling “hojaldre de alga kale y espinacas” ofwel bladerdeeg met algen, boerenkool en spinazie.

Verse Hollandse spruiten bij de Mercadona

Mercadona.es / screenshot

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Ik koop al jaren spruiten bij de groentewinkel. Geloof dat ze uit Spanje komen. Wel zag ik, ik meen in Eroski, tomaten in een doos, waarop ondermeer “vleestomaten” stond. Het kan zijn, dat het Spaanse tomaten zijn, die ook naar andere landen worden geëxporteerd, maar ze zouden natuurlijk ook uit Nederland kunnen komen.

    1. Ik koop Zwan rookworst bij Hiperdino (Fuerteventura). Is niet zo lekker als rookworst van de Hema, maar een kniesoor die erop let.

    2. Ik ga kijken of Mercadona hier (Fuerteventura) ook verse spruitjes verkoopt. Ben benieuwd. Tot nu toe kocht ik de spruiten bij Hiperdino.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by