skip to Main Content
Bijna een miljoen toeristen gedurende eerste 10 maanden van dit jaar in Lloret de Mar

Bijna een miljoen toeristen gedurende eerste 10 maanden van dit jaar in Lloret de Mar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LLORET DE MAR – De ook in Nederland en België populaire badplaats Lloret de Mar heeft tussen begin januari en eind oktober bijna een miljoen toeristen mogen ontvangen. Om precies te zijn, er zijn 981.698 toeristen naar de badplaats aan de Costa Brava gekomen.

Van het totaal aantal van 981.698 toeristen waren er 783.669 afkomstig uit andere landen en de rest, te weten 198.029, waren Spanjaarden. Het merendeel van de buitenlandse toeristen was afkomstig uit de Europese Unie met de Fransen met 191.695 toeristen aan kop gevolgd door de Duitsers met 123.735 en Groot Brittannië met 83.587 toeristen. Er wordt helaas in het rapport van de gemeente Lloret de Mar geen melding gedaan van het aantal Nederlanders en Belgen die naar de badplaats kwamen voor hun vakantie.

Naast toeristen uit Europese Unie landen kwamen er 106.907 toeristen uit andere landen aangevoerd door een stijging van Russische toeristen, inmiddels het derde grootste land wat betreft toeristenaantallen. Er kwamen tussen januari en oktober 198.029 Spanjaarden naar de badplaats Lloret de Mar voor een verblijf, meestal enkele dagen en korter dan de internationale toeristen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken