skip to Main Content
Politie Madrid wist daags voor nieuwjaarswisseling een grote terroristische aanslag te voorkomen

Politie Madrid wist daags voor nieuwjaarswisseling een grote terroristische aanslag te voorkomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het onderzoeksteam van de politie van Madrid is er zeker van. Met de aanhouding van de twee jihadisten afgelopen 28 december wisten de agenten een aanslag van groot kaliber en in de stijl van degene die nu plaatsgevonden heeft in Turkije te voorkomen. Het positieve is dat twee van de vijf verdachten zijn aangehouden maar het negatieve is dat er drie verdachten wisten te ontkomen en bewapend zijn met pistolen en een kalashnikov machinegeweer.

Afgelopen 28 december wist de politie van Madrid de verdachten Edrissa Ceesay Sanuwo en Samer Sennouni Mouh aan te houden omdat ze van plan waren een aanslag te plegen in de hoofdstad van Madrid. De radicale groep bestond echter uit vijf personen waarvan er dus nog drie op vrije voeten zijn en waarnaar gezocht wordt. Deze drie andere verdachten zijn in het bezit van diverse wapens waaronder een machinegeweer en munitie.

De vijf verdachten kwamen regelmatig samen in een hut “la caseta” in het zuiden van Madrid waar de politie ook munitie heeft gevonden voor een AK-47 machinegeweer. Daarnaast zijn er video’s gevonden waaruit zou moeten blijken dat het vijftal van plan was een grote aanslag te plegen in Madrid, aldus de onderzoeksrechter. In die video’s wordt expliciet gesproken over monumenten en plaatsen in Madrid maar niet over wanneer dat zou moeten gebeuren. Wat wel overduidelijk is, is het feit dat het jihadisten zijn want er wordt in de video’s gesproken over Dáesh en de typische zwarte vlag is regelmatig te zien.

Daarnaast is gebleken dat de groep jongeren op 12 oktober 2016 een ontmoeting heeft gehad met een wapenhandelaar waarbij er zesduizend euro werd geboden voor vier machinegeweren en munitie. Het is niet helemaal duidelijk of die deal heeft plaatsgevonden maar de politie denkt van niet want het bedrag die de terroristen wilden betalen was waarschijnlijk niet hoog genoeg.

Al met al heeft de politie weliswaar tot nu toe een aanslag weten te voorkomen in Madrid maar is het gevaar nog niet helemaal voorbij aangezien drie van de vijf radicale jongeren nog steeds op vrije voeten zijn. Uiteraard doet de politie er alles aan om deze mogelijke terroristen zo snel mogelijk te vinden  – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken