skip to Main Content
Extra politiecontroles om aanslagen tijdens de Driekoningen optochten te voorkomen in Spanje

Extra politiecontroles om aanslagen tijdens de Driekoningen optochten te voorkomen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Na verhoogde veiligheidsmaatregelen tijdens de nieuwjaarswisseling in Spanje zal de politie ook extra aanwezig zijn en meer controles gaan uitvoeren dan normaal tijdens de jaarlijkse Driekoningen optochten in het land. Met name bij de grote “cabalgatas” in steden als Madrid, Barcelona, Valencia, Zaragoza en Málaga zijn veel agenten aanwezig, worden er meer wegen dan normaal afgesloten en mogen voertuigen van meer dan 3.500 kilo niet in het centrum komen.

De terreurdreiging in Spanje is nog lang niet voorbij en het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft al eerder bekend gemaakt dat ze er alles aan doet om mogelijke aanslagen op die plaatsen waar veel mensen aanwezig zijn te voorkomen. Deze machtsvertoning van de Spaanse politie was al te merken tijdens de jaarwisseling maar zal ook 5 januari, de dag van de traditionele Driekoningen optochten of “Cabalgatas de Los Reyes Magos” in het land merkbaar zijn.

Zo mogen voertuigen van meer dan 3.500 kilo niet meer in de centra van verschillende steden komen, controleert politie het straatmeubilair, putten, riolering, voertuigen en omgeving van de routes waar de optochten plaatsvinden. Ook sluit men niet uit dat er meer op personen gecontroleerd kan gaan worden zoals rugzakken, plastic zakken en verdachte personen die zich mengen tussen het publiek, bestaande hoofdzakelijk uit ouders met kinderen die hun Driekoningen welkom willen heten.

Er zullen deze dag duizenden agenten in uniform en in burger op de been zijn die alles en iedereen in de gaten gaan houden, ter land, ter zee (wanneer de Driekoningen per boot aankomen) en ter lucht door middel van drones en helikopters uitgerust met camera’s. Daarnaast worden alle deelnemende praalwagens en deelnemers tijdens de optochten extra gecontroleerd om aanslagen of dergelijke te voorkomen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken