skip to Main Content
Militairen van het Spaanse Vreemdelingenlegioen moeten op dieet

Militairen van het Spaanse Vreemdelingenlegioen moeten op dieet

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De leiding van het Spaanse Vreemdelingenlegioen heeft de oorlog verklaard aan het overgewicht van hun leden van de elite troep. Ondanks dat er regelmatig foto’s circuleren op de sociale media met daarop knappe en gespierde leden van het “Legión Española” is de werkelijkheid helaas anders. Het merendeel van de militairen van deze elite eenheid van het Spaanse leger heeft te maken met overgewicht waardoor ze hun werkzaamheden niet meer naar behoren kunnen uitvoeren en daarnaast het imago van goed getrainde militairen schaden.

Vanwege de extra kilo’s die veel leden van het Vreemdelingenlegioen met zich meedragen komt er een speciaal plan om het gewicht van de militairen weer op normaal peil te krijgen. De meer dan 3.000 militairen die gestationeerd zijn in de basis in Viator in de provincie Almería en in Ronda in de provincie Málaga moeten naar de dokter voor een medische test om te kijken hoe hun body-mass index is en of ze zich binnen de maatstaven bevinden. Is dat niet het geval dan krijgen deze militairen een “manu militari” ofwel een legionair dieet om gewichtsverlies te bevorderen.

De obesitas van de militairen veroorzaakt niet alleen gezondheidsproblemen of het niet goed kunnen functioneren wanneer dat nodig is maar het schaadt ook het imago van deze elite-eenheid van het Spaanse leger. De militairen zullen nu een medisch onderzoek ondergaan waarbij eenieder die een body-mass index heeft van 27 of hoger (overgewicht) een speciaal trainingsprogramma en speciaal legionair dieet krijgen.

Sexy en trending topic

De leden van het Spaanse legioen werden wereldberoemd nadat iemand op Twitter foto’s deelde van enkele goeduitziende en strak in het uniform zittende militairen. De foto’s worden alleen maar sexier omdat het shirt van de militairen geen bovenste knop heeft waardoor er meer van de borst te zien is dan normaal. De legionarios waren dankzij de foto’s gedurende de zomer van 2017 trending topic op Twitter. Feit is echter dat niet alle militairen meer strak in het uniform zitten en daar moet nu wat aan gedaan worden, aldus een rapport wat de krant El Pais heeft gezien.

Wat is het Spaanse Legioen

Het Spaans Legioen (Legión Española), het voormalige Spaanse Vreemdelingenlegioen, is een elite-onderdeel van het Spaanse leger. Het werd opgericht in 1920 en telt 8.000 soldaten. De eenheid wordt voornamelijk ingezet langs de kust van Marokko maar ook internationaal daar waar nodig. Het eerste en tweede tercio zijn gelegerd in de Spaanse exclaves in Marokko, respectievelijk Melilla en Ceuta.

Het werd oorspronkelijk opgericht naar het voorbeeld van het Franse Vreemdelingenlegioen. Momenteel is het echter geen vreemdelingenleger meer. Voordat Spanje zijn Afrikaanse territoria opgaf, was het Legioen gelegerd in Spaans-West-Afrika. Francisco Franco was een bekend bevelhebber van het toenmalige vreemdelingenlegioen.

Ondanks het feit dat het vaak (maar dus niet altijd) stoere en sexy mannen zijn, blijven het ook soldaten en worden ze ingezet bij oorlogen etc. De belangrijke oorlogen waaraan het legioen deelnam zijn: Rifoorlog (1920), Spaanse Burgeroorlog (1936-1939), Ifni oorlog (1957-1958), Oorlogen in Joegoslavië, Irakoorlog en de Afghaanse Oorlog (2001-heden).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Er wordt vermeldt dat niet alle militairen meer strak in hun uniform zitten, omdat ze te dik zijn geworden. Maar dan zitten ze toch juist té strak in hun uniform??

  2. Manu militari betekent dat het dieet met /de militaire hand/ wordt opgelegd. Dwingend dus.
    Het is geen militaire dieet.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken