skip to Main Content

Politie verrast drie koperdieven in Orihuela

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) De Guardia Civil heeft donderdag drie mannen weten aan te houden die zo’n 100 kilo koperdraad in hun auto hadden liggen. De drie dieven van 27, 61 en 70 jaar oud zijn afkomstig uit Litouwen en werden op heterdaad betrapt door de agenten toen ze 100 kilo koperdraad, verdeelt over drie grote zakken, in de kofferbak van hun auto wilden doen. Daarnaast stond een van de mannen al bij een lantaarnpaal om ook daar koperdraad uit te halen.

De politie vond de man bij de lantaarnpaal er verdacht uitzien en vroegen de mannen om hun papieren. Op dat moment kwamen de agenten erachter dat de kofferbak vol zat met drie grote zakken die nadat deze werden opengemaakt vol zaten met ongeveer 100 kilo koperdraad. De mannen zijn meteen meegenomen naar het politiekantoor.

Het gebeurt de laatste steeds vaker dat er koperdraad gestolen wordt, dit vanwege het feit dat het koper veel geld waard is en makkelijk doorverkocht kan worden op de illegale markt. In sommige gevallen zorgt de diefstal van koperdraad voor gevaarlijke momenten zoals bij stoplichten, spoorwegovergangen of langs de snelwegen. De meest voorkomende diefstallen zijn echter die van straatverlichting waardoor soms hele wijken zonder licht zitten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend