skip to Main Content

PSOE-bureaucratie weerhoudt immigranten van stemmen aldus PP

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Volgens de Partido Popular heeft ‘de regering niets gedaan om immigranten in Spanje te motiveren naar de stembus te gaan tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen in mei’.

Dit zei congreswoordvoerde Rafael Hernando. Hij uitte de kritiek die zijn partij heeft op het feit dat slechts 13% van de niet-Europese immigranten in Spanje van plan zijn te gaan stemmen. Dit lage percentage bleek uit de statistieken van INE, het Spaanse Instituut voor de Statistiek dat verbonden is aan het kiesregister.

De lage opkomst onder immigranten, met name die uit Latijns-Amerika, is volgens hem een direct gevolg van de grootschalige bureaucratie waardoor het voor mensen buiten de EU vrij gecompliceerd is om zich in te schrijven in het kiesregister.

Tevens laakte hij de afwezigheid van een eenduidige promotiecampagne en een gebrek aan communicatie over de mogelijkheden om te stemmen vanuit de regering.

Daarbij hebben immigranten volgens hem wel andere dingen aan hun hoofd dan naar de stembus te gaan, waarmee Hernando verwees naar de hoge werkloosheidscijfers onder deze groep.

Potentiële stemmers

Beide partijen zijn het er echter wel over eens dat de cijfers beter kunnen. ‘Slechts 45.554 van de in totaal 350.000 potentiële stemmers uit niet-Europese landen hebben zich ingeschreven’, aldus Hernando.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend