skip to Main Content

Spaanse regering investeert meer dan 1 miljard euro in energie besparende maatregelen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Vrijdag heeft de Spaanse regering 20 energie besparende maatregelen bekend gemaakt waar men 1,1 miljard euro voor zal uittrekken. Een van de maatregelen is het reduceren van de snelheid op snel- en autowegen in Spanje van 120 naar 110 km per uur en de prijzen van treinkaartjes met 5% te verlagen. Deze middelen zullen in eerste instantie gelden vanaf maandag 7 maart tot 30 juni waardoor men hoopt 5% minder brandstof te importeren.

Daarnaast komt er een nieuw plan genaamd “Plan renove” waarbij men per autoband 20 euro subsidie wil gaan verstrekken waardoor men minimaal 240.000 autobanden wil gaan vervangen waarmee 60.000 voertuigen (en hun eigenaren) profijt zullen hebben. Ook wil men straatverlichtingen gaan aanpassen met energie zuinige lampen zoals leds en wil men minder officiële voertuigen in gebruik gaan nemen met als gevolg dat ministers zullen moeten gaan carpoolen.

Tijdens een persconferentie op vrijdag maakte de minister van industrie en energie, Miguel Sebastián, 20 maatregelen bekend om op energie en brandstof te gaan bezuinigen. Hieronder bevinden zich de eerder genoemde maatregelen maar zijn er nog meer die men wil gaan uitvoeren om het energiegebruik met 5% (met een waarde van 2,3 miljard euro) wil verminderen en 3,2 ton aan brandstof per jaar minder wil importeren om zo jaarlijks 12,5 minder Co2 uitstoot te genereren.

Spanje heeft een grote afhankelijkheid van andere landen wat betreft energie aangezien 75% geïmporteerd wordt, dit is veel ten opzichte Groot Brittannië met 25% of Frankrijk met 55% of het Europese gemiddelde van 60% energie import. Elke kleine of grote instabiliteit in landen als Libië, Iran of Algerije zorgt voor prijswijzigingen in brandstof of gas.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend