skip to Main Content
Politie Valencia en Cádiz onderscheppen 20.000 IS legeruniformen
Foto: 20 Minutos

Politie Valencia en Cádiz onderscheppen 20.000 IS legeruniformen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: 20 Minutos

Foto: 20 Minutos

VALENCIA – De Spaanse politie heeft 20.000 legeruniformen onderschept die bestemd waren voor terreurbeweging Islamitische Staat (IS). De uniformen werden gevonden in drie containers in de havensteden Valencia (2) en Algeciras (1).

Het ministerie van Binnenlandse Zaken maakte de vondst donderdag bekend. Op de containers stond dat ze tweedehandskleding bevatten. Naast IS zou een deel van de uniformen ook naar Jabhat al-Nusra, de Syrische tak van Al-Qaeda, gaan.

De vondst van de uniformen was een gevolg van de aanhouding van zeven IS ronselaars op 7 februari jongstleden. Het is een belangrijke vondst aangezien het een groot aantal legeruniformen betreft wat genoeg zou zijn om een heel leger van kleding te voorzien. Het is nog niet bekend waar de kleding precies vandaan komt en wie er achter de grote zending van legeruniformen zit – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken