skip to Main Content
Politie lokaliseert woning in Murcia met 19 aapjes en katachtigen en 70 vogels klaar voor de verkoop

Politie lokaliseert woning in Murcia met 19 aapjes en katachtigen en 70 vogels klaar voor de verkoop

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MURCIA – Agenten van de Servicio de Protección de la Naturaleza (Seprona) afdeling van de Guardia Civil hebben in het gehucht San José de la Montaña nabij de stad Murcia in een woning diverse beschermde dieren aangetroffen waaronder 19 primaten, 4 katachtigen en daarnaast 70 vogels. Alle dieren waren in principe klaar voor de verzending naar landen zoals België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Groot Brittannië en Portugal.

Onder de primaten of aapachtigen werden diverse exemplaren gevonden van gewone penseelaapjes (Callithrix jacchus) en dwergzijdeaapjes (Cebuella Pygmaea). Onder de meer dan 70 beschermde vogels die men aantrof bevonden zich exemplaren van uilen, sneeuwuilen, adelaars, kaketoes, ara’s, slechtvalken en diverse andere soorten. Er werden daarnaast vier katachtigen gevonden waaronder de Caracal (woestijnlynx) en een jong exemplaar van een Iberische lynx.

Tijdens de operatie “Raitan” werd er samengewerkt met de Franse politie nadat deze een beschermd dier met valse papieren hadden gevonden. De Guardia Civil wist de handelaars in Murcia te achterhalen waarna een inval in een woning werd gedaan. De agenten waren gelukkig net op tijd want de aanwezige dieren stonden op het punt verstuurd te worden naar onder andere de eerder genoemde landen. Daarvoor was een heel arsenaal aan valse documenten aanwezig.

Er werden bij deze politieactie drie personen aangehouden die als verdachten gezien worden in deze illegale nationale en internationale handel van beschermde diersoorten. Terwijl de verdachten de cel in gingen werden de gevonden dieren overgebracht naar diverse opvangcentra gespecialiseerd in dit soort dieren. De aapjes werden bijvoorbeeld naar de Nederlandse stichting AAP Fundación Primadomus in Alicante overgebracht.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. En dit alles voor het grote geld. Dierenwelzijn wordt hier weeral met de voeten getreden.
    Met veel interesse volg ik jullie nieuwtjes en bij onze bezoeken pikken wij ideetjes van de mooie artikels en fotoreportages.
    Gegroet.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken