skip to Main Content
7 doden bij botsing nabij Figueras
Foto: RTVE.es

7 doden bij botsing nabij Figueras

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: RTVE.es

Foto: RTVE.es

GIRONA – Afgelopen zaterdag zijn er zeven personen om het leven gekomen bij een fatale botsing op de N-11 nabij de Catalaanse plaats Figueras, provincie Girona. Het ongeval gebeurde rond 6:30 uur zaterdagochtend ter hoogte van Pont de Molins waarbij twee voertuigen op elkaar botsen. Naast zeven doden is er slechts een persoon die het ongeval overleefd heeft.

Waarschijnlijk was de oorzaak van het ongeval de snelheid waarmee een of beide auto’s over de weg reden. Het gaat om een Franse Volkswagen Golf met vijf inzittenden en een Spaanse Dacia Sandero met twee inzittenden. De overleden personen zijn hoofdzakelijk van Franse komaf maar er waren ook een Marokkaan en een Colombiaan onder de overleden personen. De bestuurder van de Franse auto had schijnbaar geen rijbewijs aangezien deze was ingenomen door de Franse politie.

Alle overleden personen hadden de leeftijden tussen de 19 en 38 jaar oud. In het dorp Figueras zijn dagen van rouw aangekondigd aangezien een van de overleden personen uit het dorp afkomstig was. In de Franse auto werd een zak gevonden met daarin meer dan 5000 euro, de vraag is nu dus wat deze jongeren deden met zoveel geld en waarom reden zij zo hard. Een overval wordt in ieder geval uitgesloten maar het onderzoek loopt nog – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken