skip to Main Content
Grote aardbeving simulatie oefening in Andalusië
Foto: UMD

Grote aardbeving simulatie oefening in Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Foto: UMD

Foto: UMD

SEVILLA – Deze maandag hebben de hulpdiensten in Andalusië een van de grootste aardbeving simulatie oefeningen ooit uitgevoerd. Bij deze oefening moesten de hulpdiensten die normaal gesproken de bevolking zullen helpen, hun behendigheid en organisatie tonen nadat er een zogenaamde aardbeving met een kracht van 6,1 op de schaal van Richter had plaatsgevonden in Sevilla.

Meer dan 570 mensen hebben deelgenomen aan de aardbeving simulatie in Sevilla. Nadat er een zogenaamde aardbeving van 6,1 op de schaal van Richter had plaatsgevonden heeft de regionale overheid het Plan Especial de emergencias of noodplan geactiveerd. Bij deze zware aardbeving raakten niet alleen veel mensen gewond of vermist maar overleden er ook tientallen mensen, storten er gebouwen in en was er zelfs een stuwmeer wat doorbrak.

Aan de oefening nemen niet alleen de politie en ambulances deel maar ook militairen, gespecialiseerd in rampen, en andere instellingen die proberen zo goed mogelijk de burgers te helpen. Daarnaast waren er tientallen inwoners die als figuranten deelnamen en die gewond rondliepen.

De laatste drie maanden zijn er in Andalusië honderden aardbevingen gemeten waarbij de grootste een kracht had van 6,5 op de schaal van Richter. Praktisch alle bevingen werden gemeten in de Mar de Alboran, de zee tussen Afrika en Spanje, en voor de kust van Marokko. Veel van deze aardbevingen werden ook gevoeld door de inwoners van de Spaanse enclave Melilla en Andalusië. De organisatie van de oefening van vandaag en de komende dagen zegt echter dat die laatste aardbevingen niets te maken hebben met deze oefening, deze was schijnbaar al lang van te voren gepland – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken