skip to Main Content

Spanje verhoogt beveiliging ambassades na dood Bin Laden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De Spaanse overheid gaat ambassades in Noord-Afrika, het Sahel-gebied, Afghanistan en Pakistan beter beveiligen. Dit liet de regering dinsdag weten na het bericht over de dood van Al-Qaeda-leider Bin Laden.

Spanje zal eveneens Spaanse bedrijven en andere organisaties in die zones adviseren hun beveiligingsmaatregelen aan te scherpen, aldus Alfredo Perez Rubacalba, minister van Binnenlandse Zaken.

De ‘komende weken en maanden kunnen delicaat zijn voor de Spaanse belangen over de grens vanwege het hogere risico op vergeldingsacties’, zo zei Rubacalba tijdens een persconferentie na een spoedvergadering van de regering over de impact van Bin Ladens dood.

‘Ik denk niet dat Bin Laden’s dood een extra risico oplevert voor Spanje vanuit radicaal Islamitische groeperingen, want dat risico is al hoog’, zo voegde Rubacalba toe.

11 maart 2004

De zwaarste Islamitische terroristische aanval op Europese bodem vond plaats op 11 maart 2004, toen 191 mensen werden gedood bij bomaanslagen in 4 treinen in Madrid.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend