skip to Main Content
Meer dan 7,7 miljoen toeristen verbleven tot april buiten hotels in Spanje
Freepik

Meer dan 7,7 miljoen toeristen verbleven tot april buiten hotels in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

7,7 miljoen toeristen kozen niet voor hotels in Spanje

Freepik

MADRID – Tussen begin januari en eind maart hebben 7,7 miljoen toeristen in Spanje gekozen voor een verblijf buiten een hotel, ofwel “alojamiento extrahotelero”. Hieronder verstaan we dan campings, appartementen, vakantiehuizen, turismo rural, B&B en herbergen. Van het totaal aantal toeristen was 4,2 miljoen afkomstig uit Europese landen en 2,8 miljoen uit Spanje zelf.

Gedurende de eerste drie maanden van 2018 hebben 7.750.335 toeristen in andere locaties overnacht dan hotels, 17% meer dan gedurende dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde duur van deze overnachtingen is 4,7 nachten wat iets meer is dan bij hotels en 4,8% meer dan vorig jaar, aldus de cijfers van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE).

Van de 7.750.335 toeristen waren 4.238.081 vakantiegangers afkomstig uit andere Europese landen terwijl 2.801.231 toeristen uit Spanje zelf komen en 711.023 toeristen uit de rest van de wereld (buiten Europa dus).

In de maand maart steeg het aantal toeristen naar 1,6 miljoen personen waarvan meer dan 980.000 Spanjaarden en ruim 670.000 buitenlandse toeristen.

Nationaliteiten

Volgens de gegevens van het onderzoeksbureau INE hebben er in de maand maart 24.050 Nederlanders gekozen voor een verblijf in een accommodatie buiten een hotel terwijl er ook 6.852 Belgen voor een accommodatie kozen wat geen hotel was.

Appartementen

Het verblijf in toeristische appartementen is met 3,6% in de maand maart toegenomen waarbij opvalt dat er een toename van 40,3% is waargenomen bij Spanjaarden en een lichte daling van 3,3% bij buitenlandse toeristen. De stijging bij de Spaanse toeristen is te verklaren doordat de Semana Santa (Paasweek) dit jaar in de maand maart was.

De meeste toeristen verbleven in appartementen op de Canarische Eilanden waarbij het eiland Gran Canaria met de gemeenten San Bartlomé de Tirajana en Mogan eruit springen als favorieten.

Campings

In de maand maart steeg het aantal overnachtingen op campings in Spanje met 45% in vergelijking met vorig jaar maart. Ook in dit geval heeft dat te maken met de Paasweek waarbij opvalt dat het aantal Spanjaarden die op een camping verbleven met maar liefst 112% steeg in maart. Bij het aantal buitenlandse toeristen die op een camping verbleven werd een stijging waargenomen van 11,1%.

De meest populaire regio om op een camping te verblijven in maart was de Comunidad Valenciana met Benidorm als belangrijkste stad. Andere goed bezochte bestemmingen waren Cambrils in Catalonië en Cabanas in Galicië.

Turismo rural

Ook bij het plattelandstoerisme wat Turismo rural genoemd wordt in Spanje steeg het aantal overnachtingen in de maand maart met 59,1%. Bij de Spanjaarden steeg dat met 67% en bij de buitenlandse toeristen met 31,5% ten opzichte van de maand maart vorig jaar.

De meest populaire regio’s wat betreft het plattelandstoerisme waren Castilla y León, Balearen (met name Mallorca) en de Canarische Eilanden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Verbaast mij niets!! Alleen al op Gran Canaria is het “vergeven” van de Nederlanders, en er zijn zoveel andere plekken die mooi zijn om te bezoeken, denk aan La Palma, Lanzarote, El Hierro!

    1. Als Nederlander je eigen volk ontlopen 🙂 En dan hopen op respect van een ander als je de medemens uit je eigen vaderland links laat liggen. Geweldig plan! Daar wordt dan ook gretig gebruik van gemaakt door de multiculturerele samenleving die Nederland tegenwoordig heeft. Je gaat toch op vakantie naar de plek die je het meest aanstaat en een hotel is vrij beperkt en eigenlijk ook niets voor mijzelf. Een huisje ergens op een plek waar je graag wilt zijn is toch een stuk beter ongeacht wie daar nog meer rondhangt. Vrijheid is blijheid. De wat meer vrije mens zal dus nooit voor een hotel kiezen maar eerder naar een huisje of een camping gaan en daar zie je doorgaans ook vaak blijere gezichten.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken