skip to Main Content

28.000 Canarische gezinnen kunnen in de komende 5 jaar hun woning verliezen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CANARIAS – (Hans Camps) Dit is althans de voorspelling van de Asociación de Afectados por Embargos y Subastas (Afes) (Vereniging van Getroffenen door Beslagleggingen en Gedwongen Verkopen) in een beschouwing over de crisissituatie en het grote aantal rechtszaken.

De vereniging herinnert eraan, dat Canarias een van de deelstaten is waar de crisis het hardst aan het toeslaan is. Volgens het Ministerie van Arbeid, is in mei 2011 het aantal werklozen 254.341, En de Afes waarschuwt. Dat het rechtstreekse gevolg, voor velen, het verlies van hun woning is vanwege het niet kunnen betalen van de hypotheek.

Hierbij komt dan nog, omdat Justitie het grote aantal van dit soort processen niet aankan, er een onafzienbare voorraad aan “executiepanden” is ontstaan. Rekening houdend met het feit, dat de gemiddelde periode voor de juridische afwerking van dit soort procedures een tot anderhalf jaar is, kennen de Canarische Rechtbanken sinds 2009 een grote achtersta in de afhandeling van deze zaken, momenteel dienen er nog ruim 10.000 achterstallige zaken behandeld te worden.

De Afes merkt op, dat de bouwsector op de Archipel aan het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw, de economie heeft opgestuwd voor een groot deel van het personeelsbestand van Canarische productieapparaat, dat bestaat uit werknemers die hun woningen gekocht hebben tegen heel hoge prijzen in de veronderstelling, dat hun pand de komende jaren flink rendement zou opleveren. De opkomst van de Canarische economie in die periode, moedigde ook het kopen van een woning aan in de verwachting, dat dit een goede investering zou zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend