skip to Main Content

Grootste bedevaart van Spanje richting El Rocio weer begonnen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

HUELVA – (Else Beekman) In totaal 14 broederschappen uit Almeria, Cordoba, Malaga, Granada en Sevilla, zijn afgelopen week al op weg gegaan naar het dorpje El Rocio (Huelva). De bedevaartstocht die ze afleggen vormt een van de oudste en grootste van Andalusië. Het doel is de ‘Virgen del Rocio’ (de maagd van de morgendauw) die op de gelovigen wacht in haar kerk in het ‘western’-dorpje El Rocio aan de rand van het nationaal Park El Coto de Doñana.

Broederschappen afkomstig uit plaatsen ten zuiden van El Rocío zullen eind volgende week bij Sanlucar de Barrameda de Guadalquivir oversteken om vandaar 3 dagen lang het park Doñana te doorkruisen. Iets dat gedurende de rest van het jaar onmogelijk is.

Het park kan alleen met geautoriseerde voertuigen met gids worden bezocht en toegang is verder streng verboden vanwege het grote aantal vogels dat er in dit jaargetijde zijn eieren zit uit te broeden.

Het uiteindelijke doel van de nu reeds vertrokken pelgrims is de Virgen del Rocio die op Pinksternacht een processie door El Rocio zal maken en op traditionele wijze uit haar kerk wordt bevochten door een groep jongens uit Almonte.

De eerste broederschap die onderweg ging was die uit Cordoba. Uiteindelijk zullen in totaal maar liefst 107  broederschappen uit vooral Spanje, maar ook uit de rest van Europa in het Pinksterweekeinde in El Rocio arriveren.

Plan Romero

Sinds donderdag 2 juni is het ‘Plan Romero 2011’ geactiveerd: 6.000 medewerkers zijn actief langs alle mogelijke routes die pelgrims richting El Rocio afleggen om de bedevaart zo soepel mogelijk te laten verlopen. Er zitten onder meer medici bij, ambulancediensten, Rode Kruismedewerkers en medewerkers van de politie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend