skip to Main Content
Minder Britten, Duitsers en Fransen maar meer Nederlanders en Belgen naar Spanje gekomen in april
Freepik

Minder Britten, Duitsers en Fransen maar meer Nederlanders en Belgen naar Spanje gekomen in april

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Minder buitenlandse toeristen naar Spanje in april

Freepik

MADRID – Voor het eerst sinds lange tijd zijn er minder buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen. Volgens de periodieke gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) over de aankomst van internationale reizigers, kwamen er in april 6,8 miljoen toeristen naar Spanje, een 4,4% minder dan de maand april in 2017.

Groot Brittannië is nog steeds de grootste leverancier van toeristen en goed voor een 21,1% van het totaal met 1,4 miljoen toeristen maar het aantal Britten die Spanje bezochten daalde met 5,2%. Datzelfde geldt ook voor de Duitse toeristen waarvan er 914.849 naar Spanje kwamen in april wat een daling is van 19,7%. Ook het aantal Fransen daalde met 5,5% naar 1,1 miljoen toeristen in april.

Daartegenover staat dat het aantal Nederlands toeristen in april steeg met 13,9% naar 322.676 vakantiegangers en het aantal Belgische toeristen steeg met 13,6% naar 248.301 vakantiegangers in de maand april.

Kwartaal

Gedurende de eerste vier maanden van dit jaar is er toch een stijging merkbaar van 2,3% ten opzichte van dezelfde periode in 2017 waarbij er dit jaar tussen begin januari en eind april alweer 20.489.495 internationale vakantiegangers naar Spanje zijn gekomen.

Het aantal Britten daalde ten opzichte van dezelfde periode in 2017 met -1,6% naar 4,280 miljoen toeristen gevolgd door 2,769 miljoen Duitse toeristen (-3,1%) en 2,765 miljoen Franse toeristen (-1,8%). De drie grootste leveranciers van toeristen hebben dus dalingen meegemaakt in het aantal toeristen het eerste kwartaal.

Nederlanders en Belgen

Gedurende het eerste kwartaal kwamen er 879.883 Nederlandse toeristen naar Spanje, een stijging van 10,2% ten opzichte van het eerste kwartaal in 2017. Het aantal Belgische toeristen steeg echter met 13,2% de eerste vier maanden naar een totaal van 656.099 vakantiegangers in Spanje.

Regio’s

De meeste internationale vakantiegangers gingen het eerste kwartaal van dit jaar naar de Canarische Eilanden met 4,8 miljoen (-1,8%) toeristen gevolgd door Catalonië met 4,6 miljoen (-1,9%) toeristen, Andalusië met 2,9 miljoen (+2,7%) toeristen en de Comunidad Valenciana met 2,286 miljoen (+8,6%) toeristen. Naar de Comunidad de Madrid gingen 2,2 miljoen (+5,6%) toeristen en naar de Balearen eilanden 1,6 miljoen (+0,6%) vakantiegangers.

Bekijk de gegevens van het INE hier (PDF)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Wij zijn net terug uit Orihuela Costa/Torreviea en daar was weinig te merken van een terugloop van Engelsen. Dit is een culinair rampgebied en er is in de omgeving geen Spaans restaurant te vinden. Alleen Engels gefrituurde vette troep en wat pizza restaurants en veel Aziatisch. Dus lekker wegblijven die Engelsen zodat de Spanjaarden weer zelf de horeca
    kunnen doen.

    1. Nederlanders, Belgen, Fransen en de Duitsers dan ook maar gelijk wegsturen. Je moet eens weten hoeveel miljarden die Engelsen Spanje hebben binnen gebracht, daar kan Nederland een puntje aan zuigen met zijn zunighiet.

  2. Ik bemerk hier al sinds het begin van het jaar dat er heel veel meer Nederlanders en Belgen zijn, Duitsers ziet ik zowat helemaal niet meer en dan heb je nog een handjevol Fransen en Engelsen. Met de Engelsen heb ik het altijd al goed kunnen vinden, de rest ontloop ik meestal.

  3. Dat was goed te merken op de toeristenmarkt El Campo op zondag in Guardamar, want er werd door hen bijna niets besteed, het is het slechtste publiek wat er rondloopt.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken