skip to Main Content

50% Spanjaarden wil vervroegde verkiezingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) Uit een opiniepeiling van bureau Metroscopia voor de krant El País blijkt dat 50% van de Spanjaarden zo snel mogelijk landelijke verkiezingen wil. Uit de peiling blijkt ook dat de overwinning van de Partido Popular onvermijdelijk is aangezien de PSOE in de afgelopen maand zijn grote achterstand op de PP met 14,3 punten niet heeft in kunnen lopen.

Zapatero en zijn opvolger Rubalcaba staan voor een aantal moeilijke keuzes. Wanneer is de beste tijd voor verkiezingen? En wanneer moet de socialistische kandidaat, die ook vice-premier, minister van binnenlandse zaken en woordvoerder is, deze taken neerleggen om zich volledig te wijden aan zijn taak als kandidaat voor de PSOE?

Echter volgens de peiling is de meerderheid van de Spanjaarden van mening dat Rubalcaba beter aan kan blijven in de huidige regering. Voor het onderzoek werden 1.001 telefonische interviews gehouden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend