skip to Main Content

Dode bij explosie in wapenfabriek Castilla La Mancha

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CACERES – (Redactie) Bij een explosie in een wapenfabriek in de regio Castilla La Mancha is zaterdag één persoon om het leven gekomen. Vier mensen raakten gewond, van wie één ernstig. De fabriek wordt vooral gebruikt voor de ontmanteling van clusterbommen.

Twee reddingshelikopters werden ingezet om de gewonden uit de fabriek bij de plaats El Gordo in de regio Castilla La Mancha naar ziekenhuizen in de omgeving te vervoeren, zei een lokale woordvoerster van het ministerie van binnenlandse zaken. Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de explosie.

Volgens de Spaanse televisie vond de explosie plaats in een verbrandingsoven waar bommen worden vernietigd. Het ministerie van defensie gebruikt de fabriek om clusterbommen te laten ontmantelen, aldus de tv-zender. Vorig jaar werd een internationaal verbod op clusterbommen van kracht. Ook Spanje tekende die overeenkomst.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend