skip to Main Content
Eerste vijf maanden van 2017 afgesloten met 2 miljoen Nederlandse en Belgische toeristen in Spanje

Eerste vijf maanden van 2017 afgesloten met 2 miljoen Nederlandse en Belgische toeristen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Er zijn tussen begin januari en eind mei alweer twee miljoen Nederlandse en Belgische toeristen naar Spanje gekomen voor een vakantie of meerdaags bezoek. Uiteindelijk werd mei afgesloten met 419.947 Nederlandse en 227.988 Belgische vakantiegangers maar is het totaal gedurende de eerste vijf maanden van dit jaar toegenomen naar 1.193.342 Nederlanders en 808.473 Belgen die ergens in Spanje hun vakantie vierden.

Tussen begin januari en eind mei kwamen er in totaal alweer 27.933.933 buitenlandse toeristen naar Spanje, een stijging van 11,6% ten opzichte van dezelfde periode in 2016. De grootste groep toeristen kwam zoals gewoonlijk uit Groot Brittannië met 6,4 miljoen (+10,9%) toeristen gevolgd door de Duitsers met 4 miljoen (+7,6%) en de Fransen met 3,9 miljoen (+5%) vakantiegangers.

De Scandinaviërs staan met 2,2 miljoen (+11,1%) ook hoog op de lijst gevolgd door de Italianen met 1,4 miljoen (+9,2%) toeristen. Nederland volgt op een vijfde plaats met bijna 1,2 miljoen (+3,7%) toeristen waarna de Verenigde Staten met 894.475 (+45,2%) en de Belgen met 808.473 (+7,6%) vakantiegangers volgen op de lijst.

Regio’s

Nu de wintermaanden voorbij zijn en het mooie zomerse weer op het vasteland te vinden is in plaats van alleen maar op de Canarische Eilanden, heeft Catalonië als deelstaat de eerste plaats overgenomen met 6,6 miljoen toeristen gevolgd door de Canarische Eilanden met 5,9 miljoen, Andalusië met 4 miljoen, de Balearen met 3,3 miljoen, Comunidad Valenciana met 3 miljoen en Madrid met 2,7 miljoen buitenlandse toeristen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. zoals hierboven vermeld : goed dat er zoveel mensen hun vakantie doorbrengen in Spanje maar lees nu juist dat er weeral goed gevochten is in Palma de Mallorca, DIE kunnen we missen als kiespijn

  2. Ik neem aan dat dit alleen luchtreizigers zijn want die worden geteld maar als je met de auto komt wordt je niet meegeteld.

    1. Jawel hoor, bij de grens is ook ye tellen. Dit keer hebben we het er niet in opgenomen maar in eerder geplaatste artikels over de aantallen toeristen , beschrijven we ook vaak over de manier hoe men Spanje binnenkomt

  3. voor mij heel goed die vakantiegangers, niets op tegen want het brengt geld in het laatje he maar denk dat er veel anderen zijn die ze liever kwijt dan rijk zijn, bedoel dan wel de Spanjaarden, en misschien hebben ze ook gelijk want er zijn er toch veel die zich hier misdragen, maar ook anderen natuurlijk met wie je nooit problemen krijgt, het is soms niet makkelijk….

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken