skip to Main Content
Strand in A Coruña in Galicië ontruimt vanwege grote zwerm wespen

Strand in A Coruña in Galicië ontruimt vanwege grote zwerm wespen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

A CORUÑA – Het afgelopen weekend hebben tientallen strandgasten het strand Playa de Muro moeten verlaten vanwege de aanwezigheid van een grote groep wespen. In eerste instantie meende men dat een grote zwerm muggen richting het strand vloog maar al snel werd duidelijk dat dit niet het geval was waarop mn maatregelen moest nemen.

Enkele getuigen verklaarden dat het allemaal zo snel ging dat ze halsoverkop hun stekkie op het strand moesten verlaten. Toen de aanwezige mensen in de gaten hadden dat het om een groep wespen ging zat de schrik er wel even in. In eerste instantie werden de strandwachten gewaarschuwd die constateerden dat het een erg grote groep wespen was waarop besloten werd een deel van het Playa de Muro te ontruimen.

Tevens werd de politie gebeld die weer contact zocht met een specialist op het gebied van wespen. Het duurde meer dan een uur voordat de imker aanwezig was om de zwerm wespen zonder problemen weg te halen.

In eerste instantie werd er gedacht aan een zwerm gevaarlijke Aziatische wespen ofwel avispas velutinas. Later bleek daar geen sprake van te zijn en ging het om een zwerm normale wespen die waarschijnlijk vanwege de hitte als groep op zoek zijn gegaan naar een andere plaats om te wonen. Hierbij belanden ze dus op het Playa de Muro in de gemeente A Coruña.

Dit keer ging het dus niet om een kwallenplaag, slangeninvasie of een haai die tussen de toeristen zwom maar om een wespenplaag die een strand onveilig maakte. Weer eens wat anders ?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken