skip to Main Content
Dit is geen documentaire maar de dolfijnen voor de kust van Almería

Dit is geen documentaire maar de dolfijnen voor de kust van Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Een agent van de kustwacht van de Guardia Civil heeft voor de kust van Cabo de Gata in Almería video opnames gemaakt van een groep dolfijnen die voor de boot aan het zwemmen waren. Als je deze video ziet denk je meteen aan een mooie BBC documentaire maar niets is dus minder waar. De agent nam deze beelden met zijn mobiel op en deelde het op zijn Facebook pagina waarna er duizenden kijkers waren die genoten van de dansende dolfijnen.

Tijdens een routinecontrole op zee om te zoeken naar illegale vissers kwam de Guardia Civil deze groep dolfijnen tegen die vrolijk aan het zwemmen en springen waren in de Mar Alboran voor de kust van het natuurpark Cabo de Gata in de provincie Almería. De politieagent twijfelde geen moment en maakte deze mooie beelden van de groep dolfijnen. Men heeft niet de precieze locatie bekendgemaakt van deze groep dolfijnen om te voorkomen dat er boten naartoe gaan.

Volgens experts van de Universiteit van Barcelona zijn dit soort groepen van dolfijnen eigenlijk niets bijzonder maar gezien het feit dat deze vaak zwemmen ver weg van de kust, worden ze bijna nooit gezien door de mens. Waarschijnlijk is dat ook maar beter ook anders zou het een gekkenhuis worden met boten met nieuwsgierigen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 21 reacties
 1. Beste Eugenia.
  Ben blij dat je zegt dat iedereen ongeacht de nationaliteit zich moet gedragen maar ik kan me toch niet van de indruk ontdoen dat je ook enkel maar de belgen viseert op hun commentaar en veel minder de nederlanders en begrijp me niet verkeerd, persoonlijk heb ik tegen niemand iets.
  mvg. Chris

  1. Beste Chris,
   Nee, ik focus me echt niet alleen op het commentaar van de Belgen. Maar het viel me de laatste tijd op dat er steeds meer anti-Nederlandse uitspraken werden gedaan. En ik heb tot nu toe eerlijk gezegd nog niet echt andersom gezien. Maar ik heb ook niet altijd alle reacties op alle artikels gelezen.
   En mijn vraag of de redactie niet eens in kon grijpen was niet alleen bedoeld voor de anti-Nederlandse uitspraken, maar om alle onderlinge uitingen van haat die diverse personen blijkbaar hebben en scheldpartijen een halt toe te roepen omdat het niveau de laatste tijd tot een dieptepunt is gedaald.
   Daarbij bedoelde ik met obstinate dronken pubers iedereen die zich niet normaal weet te gedragen vooral diegenen die steeds grover worden en elkaar uitschelden. Dat had ik misschien duidelijker moeten maken.
   Mvg Eugenia

 2. ja Rob, ´t zijn allemaal zielepoten, ze kunnen tegen niks he, en Sonia heeft ook gelijk, een lesje opvoeding zou hier ook niet misstaan…..
  en dan nog die anderen die altijd afkomen met dt fouten of andere fouten, erg he
  zielig is dat inderdaad en Remco zou ze moeten blokkeren
  ps. even terzijde, het is niet zielepoten maar zieleNpoten maar dat is een grapje hoor

 3. Dank aan de redactie voor dit artikel.
  En daar zijn we weer om elkaar uit te maken ! Dit moet echt stoppen want zeer laag bij de grond.
  Een lesje opvoeding ( respect en volledige gedragscode ) is voor enkelen geen luxe.
  Assertief zijn is goed, maar je kan ook deftig jou mening uiten. Niet ?
  De redactie brengt ons dagelijks op de hoogte wat wij met zijn allen zouden moeten waarderen. Niemand heeft een boodschap aan gekibbel

  1. Waar gaat dit allemaal over??
   Prachtig filmpje over die dolfijnen maar wat een geouwehoer over commentaar, kritiek dat nergens over gaat en veel, heel veel haat en nijd. Gewoon leuk filmpje. Complimenten redactie, en laat je alsjeblieft niet ontmoedigen door al die zuurpruimen!!!

   Rob de Bruin

   1. Toevoeging:
    Ga eens iets leuks doen in plaats van elkaar het leven zuur te maken. Heb je nou écht niks anders in het leven???? Zielepoten.
    Rob

 4. Ja Eugenia, groot gelijk maar dan wel voor IEDEREEN en in de eerste plaats Moreno, die reageert altijd op de mensen. Ook mag je niet vergeten dat er veel Nederlanders zijn die Belgen beledigen.
  Nederlanders zijn hier ook geen doetjes Eugenia.
  Het is niet omdat het van een Nederlands journalist komt dat de niet-Nederlanders zich moeten laten beledigen door anderen.
  Als Remco ingrijpt ok, geen probleem maar nogmaals voor iedereen dan.
  mvg Chris

  1. Ben het helemaal met je eens dat iedereen, ongeacht nationaliteit of wat dan ook, zich dient te gedragen. En dat eventueel ingrijpen inderdaad voor iedereen geldt. Mvg Eugenia

   1. Probeer het zelf ook eens i.p.v. ruzie maken. Laten we alsjeblieft met z’n allen normaal doen en met respect met elkaar omgaan en elkaar’s meningen respecteren.

 5. De opname van de dolfijnen vond ik erg leuk en werd er blij van! Altijd leuk om te zien; dieren die het naar hun zin hebben!
  Alleen erg jammer dat keer op keer deze webside helaas verziekt wordt door de nare, vaak onbeschofte en zelfs aggresieve reacties van de lezers. En nu elkaar zelfs gaan uitschelden.
  Daarbij de nijd die diverse Belgische personen hebben ten opzichte van Nederlanders en dat liefst dagelijks uitspugen. Het lijken wel gefrustreerde obstinate dronken pubers!
  Kan de redactie ingrijpen aub want het gaat nu wel heel ver!

 6. Beste,
  Dit is niet goed, verwijten naar elkaar en het begint nogal dikwijls met dezelfde persoon met name Moreno en dan de reactie natuurlijk wat ook niet goed is.
  Moreno reageert niet op artikels maar altijd op de mensen, lees hem maar na, dit is niet goed.
  De ene verwijt hier de andere, hou allemaal jullie manieren, ook Jantien, sk beetje en Noel
  Op vele reacties van jullie zit ook niemand te wachten hoor en kan evengoed zeggen dat indien het jullie niet aanstaat jullie ook maar Spanje Vandaag uit jullie box moeten verwijderen want jullie doen net hetzelfde.
  Om te eindigen : persoonlijk vind ik ook dat de politie geen dolfijnen reportage moet maken maar elk zijn mening natuurlijk die ik respecteer.
  Chris

 7. Wat mooi, wij wonen aan de oosterschelde in Zeeland en zien heel af en toe kleine dolfijnen. Dat vinden wij al heel bijzonder. Geniet van de natuur.

 8. Op sommige plaatsen in de wereld worden boottochten aangeboden om dolfijnen, walvissen en ander zeedieren te zien. O. a. Azoren, Argentinië. Fantastisch en de dieren, met name de dolfijnen vermaken zich ook.

 9. Regelmatig de oversteek gemaakt van Algeciras naar Ceuta Afrika heel vaak deze dieren gezien

 10. Zo uitzonderlijk is dat nu ook toch niet, ik heb net voor de kust van Marbella eergisteren tussen een school dolfijnen gevaren er waten zelfs baby’s bij en zwemmend zelfs onder onze boot. Vrienden van mij komen vele keren ganse scholen tegen zelfs vlakbij de kust hier. Maar inderdaad prachtig om dit van dichtbij mee te maken.

 11. fantastisch, natuur is zo mooi.
  En hij heft gelijk dat hij de locatie niet bekendmaakt, het zou alleen maar weer de dieren en de natuur benadelen.

  We genieten wel van de video

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken