skip to Main Content
Aardbeving van 3,8 op Richter schaal in provincie Girona

Aardbeving van 3,8 op Richter schaal in provincie Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

beving16aGIRONA – Vanwege het tijdstip om 10:26 uur zondagmorgen hebben veel inwoners van de comarca La Selva in de provincie Girona de aardbeving met een kracht van 3,8 op de schaal van Richter gevoeld. De beving was niet alleen rondom het epicentrum te voelen maar op veel andere plaatsen in de provincie Girona waaronder aan de kust zoals in Lloret de Mar, Blanes en Tossa de Mar. Na de grotere aardbeving volgden nog diverse kleinere bevingen.

De aardbeving had als epicentrum de plaats Riudaranes en vond plaats op slechts 5 kilometer onder het aardoppervlak, iets wat relatief dichtbij is. Daarnaast had de beving een kracht van 3,8 op de schaal van Richter waardoor deze door veel inwoners om 10:26 uur zondagmorgen gevoeld werd.

Door de aardbeving, die slechts enkele seconden duurde, begonnen meubels, glazen, schilderijen etc. te bewegen in de huizen en was er uiteraard even paniek bij de inwoners van het getroffen gebied waarvan velen de straten opgingen. Er kwamen bij de noodlijn 112 dan ook meer dan 50 telefoontjes binnen van mensen niet alleen uit de omgeving van het epicentrum van de beving maar ook uit verder weg gelegen plaatsen als Malgrat del Mar en L’Hospitalet de Llobregat in de provincie Barcelona.

Na de aardbeving van 3,8 op de Schaal van Richter in Riudaranes volgden nog 4 kleinere aardbevingen met als epicentrum Santa Coloma de Farners, tevens in de provincie Girona. Deze bevingen hadden krachten tussen de 2 en 2,3 op de schaal van Richter en waren dusdanig kort dat ze bijna niet gevoeld werden door de inwoners van de regio.

Er zijn geen meldingen binnengekomen van gewonden en/of schade aan gebouwen of wegen – (Remco Stoffer)

bevingen-girona

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken