skip to Main Content

Spanjaarden pessimistisch over toekomst

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Diana Vilé) Uit een enquête van het Centrum van Sociologisch Onderzoek (CIS) blijkt dat Spanjaarden over het algemeen pessimistisch gestemd zijn over de nabije toekomst. Het onderzoek werd gehouden in december 2010 en toetst opinies van Spanjaarden voor het jaar 2011.

Volgens het onderzoek zijn de drie grootste problemen in de Spaanse samenleving op dit moment: de hoge werkloosheid (78,6%) , onzekerheid vanwege de economische (52%) en onbetrouwbare politici (19%). Ook wordt emigratie als probleem gezien (13,9%).

Het CIS geeft verder aan dat slechts 30,9% van de ondervraagde Spanjaarden vertrouwen heeft in de Spaanse economie. Volgens de respondenten zullen vooral jongeren minder sterk kunnen profiteren van vast werk, goede werk omstandigheden, sociale zekerheid, een gezond milieu en kwaliteit van leven.

Gezondheid en familie. Dat blijken de twee pijlers van geluk van de Spanjaarden op dit moment. Beide staan ver boven werk, relatie, vrienden en economisch welzijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend