skip to Main Content
Nederlandse verdachte van schietpartij in Marbella aangehouden in Noorwegen

Nederlandse verdachte van schietpartij in Marbella aangehouden in Noorwegen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De Spaanse politie heeft in samenwerking met de politie in Noorwegen een 30-jarige Nederlander kunnen aanhouden in de stad Oslo. De Nederlander kon dankzij een Europees opsporingsbevel voor een schietpartij in Marbella worden gearresteerd. De man was moeilijk te traceren, had zijn vingertoppen verbrand zodat er geen vingerafdrukken genomen konden worden en had een vals paspoort.

De Nederlander wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij bij een bordeel in de zuid Spaanse stad Marbella. Volgens het bericht in de krant Diario Sur werd de Nederlander op 10 september 2017 door vier andere mannen in elkaar geslagen na een ruzie. De man vertrok maar kwam later terug naar de club om met een machinegeweer op de vier mannen te schieten waarbij een van deze mannen het vuur beantwoorde met zijn eigen pistool.

Na de schietpartij, waarbij vijf personen gewond raakten, vluchtte de Nederlander in zijn auto en kon de politie de andere vier mannen in het bordeel arresteren. Een van hen was een Fransman die in zijn eigen land gezocht werd voor moord, drugs- en wapenhandel. Na huiszoekingen bij de vier betrokken mannen vonden de agenten ook nog een 28-jarige Belg die verantwoordelijk wordt gezien als de persoon die het vuurwapen van de Fransman had verstopt in het bordeel. De dag na de schietpartij werd de uitgebrande vluchtauto van de Nederlander gevonden maar was de man zelf spoorloos. Uiteindelijk kon men dankzij een Europees arrestatiebevel de man op 21 december in Oslo in Noorwegen aanhouden.

De Nederlander probeerde bij zijn arrestatie in Oslo nog een vals paspoort te laten zien maar daar trapten de Noorse agenten niet in. De Nederlander zal hoogstwaarschijnlijk uitgeleverd worden aan de Spaanse justitie waar hij terecht zal staan voor vier misdaden van verwonding, vier keer pogingen tot moord en voor illegaal wapenbezit aangezien de Nederlander geen wapenvergunning heeft.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken