Corona-Spanje: in 24 uur tijd 23.700 nieuwe positieven en 352 corona-doden

Corona-Spanje: in 24 uur tijd 23.700 nieuwe positieven en 453 corona-doden
Beeld: 123rf

Corona-Spanje: in 24 uur tijd 23.700 nieuwe positieven en 352 corona-doden

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid heeft op dinsdag de corona-dagcijfers bekend gemaakt die bevestigen dat het land na de feestdagen in de derde corona-golf is beland. Er zijn in een etmaal 23.700 nieuwe positief geteste personen bijgekomen en er overleden 352 mensen.

Het aantal nieuwe positief op corona geteste personen is in 24 uur tijd van maandag 4 op dinsdag 5 januari gestegen met 23.700 personen. Dat is het hoogste dag-aantal van de afgelopen maanden.  Bekijk het dagrapport HIER (PDF).

Het totaal aantal besmette personen is sinds de aanvang van de corona-crisis gestegen naar 1.982.544 personen wat betekent dat de 2 miljoen positief geteste personen op woensdag 6 januari (als vervelend Driekoningen geschenk) bereikt zal worden in Spanje.

Er kwamen de afgelopen 24 uur ook helaas 352 nieuwe corona-doden bij waardoor dit aantal is gestegen naar 51.430 sterfgevallen met of als gevolg van Covid-19. Dit zijn de officiële cijfers maar het echte aantal sterfgevallen is waarschijnlijk veel hoger waarbij gesproken wordt over aantallen tussend e 70.000 en 80.00 corona-doden.

Op dit moment liggen er in heel Spanje 13.841 covid-patiënten in ziekenhuizen wat 11,38% van de capaciteit is. Daarvan liggen er 2.220 covid-patiënten op de intensive care afdelingen wat 23,13% is van het totaal.

In totaal zijn er sinds de aanvang van de corona-crisis 213.565 ziekenhuispatiënten geweest in Spanje en is het totaal aantal IC-patiënten gestegen naar 18.465 patenten sinds aanvang van de corona-crisis.

Incidentie

De corona-incidentie is de laatste dagen mede vanwege het feestdagen-effect gestegen naar 296,29 per 100.00 inwoners de afgelopen 14 dagen terwijl dat op maandag nog 272,22 was.

Vaccinatie

In Spanje zijn op dit moment 718.575 corona-vaccins geleverd door Pfizer waarvan er slechts 82.834 gebruikt zijn om personen te vaccineren. Het vaccinatieprogramma loopt helaas niet overal hetzelfde. Op de Canarische Eilanden, Asturië en Galicië heeft men in korte tijd de meeste mensen gevaccineerd terwijl dat in regio’s zoals Extremadura, Cantabrië, Madrid regio en Catalonië heel erg laag is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.