Flinke aanscherping corona-maatregelen Valencia regio tot 31 jan.

Flinke aanscherping corona-maatregelen Valencia regio tot 31 jan.
Beeld: 123rf (aangepast)

Flinke aanscherping corona-maatregelen Valencia regio tot 31 jan.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – Ondanks de eerder genomen corona-maatregelen in de Valencia regio zoals dat niemand de autonome regio in of uit mag reizen, ook niet tijdens de feestdagen, is het aantal corona-besmettingen, doden en ziekenhuisopnames toch flink gestegen. Daarom komen er nieuwe maatregelen tot eind januari.

Op videobeelden was te zien (al wordt er gesproken van een momentopname) dat patiënten in de gangen lagen terwijl de provincie Alicante het zwaarst getroffen is in de Valencia regio.

Op dit moment liggen de ziekenhuizen voor 20,57% vol met covid-patiënten wat er 2.321 zijn. Op de IC-afdeling is dat percentage met 34,04% veel te hoog en liggen er 352 covid-patiënten op de intensive care afdelingen.

De afgelopen 24 uur van maandag op dinsdag zijn er in de Valencia regio 3.106 nieuwe besmettingsgevallen bijgekomen en overleden er 49 mensen.  

De Valencia regio is de 50.000 corona-besmettingen sinds de aanvang van de corona-crisis voorbijgestreefd en op dit moment is de druk op de ziekenhuizen het grootste van alle autonome regio’s met een toename van 52% in een week tijd.

Maatregelen

Vanaf donderdag 7 januari heeft de Valencia regio te maken met nieuwe corona-maatregelen. Deze zullen gelden tot 31 januari met de mogelijkheid tot verlenging en deze komen bovenop of als vervanging van de reeds bestaande regels.

Regionale lockdown

De Valencia regio zal nog tot 31 januari te maken hebben met de regionale lockdown wat betekent dat tot die tijd niemand de autonome regio in of uit mag reizen zonder geldige reden. 

De huidige regionale lockdown zou eigenlijk eindigen op 9 januari maar is dus tot 31 januari verlengd.

Lokale lockdowns

Naast de regionale lockdowns voor de hele autonome regio gelden er vanaf donderdag 7 janurai ook lokale lockdowns voor 29 gemeenten. Inwoners en bezoekers daarvan mogen gedurende 14 dagen (21 januari dus) hun gemeente niet verlaten en niemand mag deze gemeente binnenkomen.

In deze gemeenten met een lokale lockdown geldt ook dat er winkels, clubs, casino’s, sportscholen, parken, kinderspeelplaatsen, bars, restaurants etc. dicht moeten. Horeca mag wel open blijven voor afhaalmaaltijden en delivery service.

Provincie Castellón: Borriol, Atzeneta del Maestrat, Soneja en Jérica.

Provincie Alicante: Alcoy, Castalla en Polop.

Provincie Valencia: Llíria, Massanassa, Ayora, Utiel, Sedaví, Sollana, Guadassuar, Oliva, Daimús, Xàtiva, Ontinyent, Sinarcas, Quatretonda, Canals, Benigàmin, Cheste, Moixent, Anna y Bonrepós en Mirambel.

Avondklok

De avondklok die tot nu toe gold van 23.00 tot 6.00 uur met uitzonderingen tijdens de feestdagen, is verkort en zal vanaf donderdag 7 januari gelden tussen 22.00 en 6.00 uur.

Horeca

De bars en restaurants in de Valencia regio moeten vanaf donderdag 7 januari om 17.00 uur dicht (in plaats van 23 uur). Er mogen daarnaast nog maar maximaal 4 personen aan een tafel zitten.

Roken op terras

Vanaf 7 januari is het verboden te roken op de terrassen van de bars en restaurants. Er gold al een rookverbod in openbare ruimtes wanneer de 2 meter afstand niet gehandhaafd kan worden.

Groepsgrootte

De groepsgrootte blijft gehandhaafd met maximaal 6 personen, zowel in privé sfeer als in publieke ruimtes.

Winkels

Winkels mogen nog maar tot 30% aan klanten ontvangen terwijl dat 50% is in essentiële winkels zoals supermarkten, apotheken, orthopedie, opticiens, kappers en dierenklinieken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.