menu: rubrieken, zoeken & meer

Huidige corona-maatregelen voor de Canarische Eilanden verlengd

Huidige corona-maatregelen voor de Canarische Eilanden verlengd
Beeld: 123rf (aangepast)

Huidige corona-maatregelen voor de Canarische Eilanden verlengd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – De regionale overheid van de Canarische Eilanden heeft op donderdag besloten de eerder ingestelde corona-maatregelen te verlengen tot in ieder geval 11 februari. Dat betekent dat Gran Canaria, Lanzarote en La Graciosa nog steeds te maken hebben met de eiland-lockdowns en dat ook de overige eilanden in dezelfde situatie blijven.

Op de Canarische Eilanden hanteert men een stoplicht-systeem met verschillende niveaus om aan te geven hoe de situatie is en welke maatregelen er gelden. Het gaat een bruin stoplicht (nivel de alerta 4); rood stoplicht (nivel de alerta 3); geel stoplicht (nivel de alerta 2) en groen stoplicht (nivel de alerta 1).

Bruin stoplicht

De eilanden Lanzarote en La Graciosa hebben nog steeds een bruin stoplicht (nivel de alerta 4) hebben. Dat betekent o.a. eiland-lockdown (niemand mag eiland verlaten of inreizen), avondklok 22-6 uur, groepsgrootte 2 personen, horeca voor 18 uur dicht en interieur gesloten, niet-essentiële winkels voor 18 uur dicht.

Rood stoplicht

Het eiland Gran Canaria heeft nog steeds een rood stoplicht (nivel de alerta 3). Dat betekent o.a. eiland-lockdown (niemand mag eiland verlaten of inreizen), avondklok 22-6 uur, groepsgrootte 4 personen, horeca voor 22 uur dicht en interieur gesloten.

Geel stoplicht

De eilanden Tenerife, Fuerteventura en El Hierro hebben nog steeds een geel stoplicht (nivel de alerta 2). Dat betekent o.a. avondklok 23-6 uur, groepsgrootte 6 personen, horeca voor 23 uur dicht en interieur gesloten.

Groen stoplicht

De eilanden La Gomera en La Palma hebben nog steeds een groen stoplicht (nivel de alerta 1). Dat betekent o.a. geen avondklok, groepsgrootte max. 10 personen, horeca voor 01 uur dicht.