menu: rubrieken, zoeken & meer

Overzicht gemeenten Andalusië met lokale lockdown vanaf vrijdag 5 maart

Overzicht gemeenten Andalusië met lokale lockdown vanaf vrijdag 5 maart
Beeld: 123rf (aangepast)

Overzicht gemeenten Andalusië met lokale lockdown vanaf vrijdag 5 maart

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Elke week wordt door de regionale overheid van de autonome regio Andalusië naar de corona-situatie gekeken waarbij men speciaal kijkt naar de corona-incidentie. Aan de hand van die cijfers neemt men een keer per week beslissingen over de te nemen extra maatregelen zoals de regionale lockdowns bij gemeenten.

Op donderdag werd de regionale staatscourant van Andalusië (BOJA) aangepast en is de lijst gepubliceerd met alle gemeenten die sinds vrijdag 5 maart gedurende 7 dagen (NIEUW voorheen was dat 14 dagen) te maken krijgen met nieuwe of waarbij de reeds eerder ingestelde maatregelen verlengd worden of juist niet meer te maken hebben met speciale maatrgelen.

NIEUW is dat de bars, restaurants en winkels in bepaalde gebieden open mogen zijn tot 21.30 uur vanaf vrijdag 5 maart. Waar dat mogelijk is zal altijd afhankelijk zijn van de corona-incidentie waarbij deze onder de 150 per 100.000 inwoners in de afgelopen 14 dagen moet liggen. In die gebieden geldt ook dat het maximaal aantal personen van 4 naar 6 gaat terwijl de avondklok gehandhaafd blijft tussen 22 en 6 uur en ook de regionale en provinciale lockdowns blijven bestaan.

De onderstaande gemeenten hebben gedurende 7 dagen te maken met een lokale lockdown (confinamiento perimetral) en de sluiting van de niet-essentiële zaken zoals bars, restaurants en niet-essentiële winkels.

Welke maatregelen gelden is afhankelijk van de corona-incidentie en of deze meer dan 500 of meer dan 1.000 op 100.000 inwoners was de afgelopen 14 dagen. 

Om erachter te komen in welke situatie een bepaalde gemeente zich begeeft in Andalusië, kun je gebruik maken van DEZE KAART waarop de gemeenten bepaalde kleuren hebben met de daarbij horende maatregelen (in het Spaans). Onderstaande gemeenten zijn uit dit DOCUMENT gehaald (officieel van de Junta de Andalucía)

ATTENTIE: Staat jouw gemeente NIET op onderstaande lijst, dan gelden daar geen speciale corona-maatrgelen en heb je dus NIET te maken met een lokale lockdown en/of gesloten horeca en niet-essentiële winkels. MAAR de provinciale en regionale lockdowns en alle andere coronaregels blijven wel bestaan en gelden voor IEDEREEN in Andalusië.

500 per 100.000

Vanwege een corona-incidentie van meer dan 500 per 100.000 inwoners hebben de volgende gemeenten een lokale lockdown waardoor niemand de gemeente in of uit mag reizen:

Almería

Paterna del Río, Pulpí y Viator.

Cádiz

Alcalá del Valle.

Córdoba

El Viso.

Granada

Cacín, Fornes, Jayena, Vélez de Benaudalla y Zújar.

Huelva

Geen.

Jaén

Cambil

Málaga

Árchez y Benaoján.

Sevilla

Alanís, El Garrobo, Lora del Río, Los Molares, Montellano y Tocina.

1.000 per 100.000

Vanwege een corona-incidentie van meer dan 1.000 per 100.000 inwoners hebben de volgende gemeenten een lokale lockdown waardoor niemand de gemeente in of uit mag reizen én moeten alle bars, restaurants en niet-essentiële winkels dicht:

Almería

Instinción y Líjar.

Cádiz

Geen

Córdoba

Geen

Granada

Alhama de Granada, La Calahorra y Santa Cruz del Comercio

Huelva

Geen

Jaén

Geen

Málaga

Montejaque.

Sevilla

El Castillo de las Guardas.