Op doorreis naar Spanje? In Frankrijk is het mondkapje en de coronapas niet meer verplicht

Op doorreis naar Spanje? In Frankrijk is het mondkapje en de coronapas niet meer verplicht
Beeld: 123rf

Op doorreis naar Spanje? In Frankrijk is het mondkapje en de coronapas niet meer verplicht

MADRID – Goed nieuws voor alle Nederlanders en Belgen die door Frankrijk moeten reizen op weg naar Spanje. Vanaf maandag 14 maart komt de mondkapjesplicht in de binnenruimtes praktisch overal te vervallen. Op diezelfde dag hoef je ook nergens meer een coronapas te laten zien om bv. de horeca of nachthoreca binnen te mogen komen (voor het reizen geldt nog wel een coronapas verplichting). Hiermee is Frankrijk begonnen met het versoepelen van de meest vergaande corona-maatregelen.

Ondanks de versoepelingen is voor het reizen naar en door Frankrijk nog steeds een Europees digitaal coronacertificaat nodig. Als je met het vliegtuig naar Frankrijk reist dan moet je ook een Europese Digital Passenger Locator Form invullen, iets wat niet meer nodig is als je met eigen vervoer reist. Lees meer over de inreisvoorwaarden HIER op de website van Nederlandwereldwijd.nl.

Tot nu toe moest men in Frankrijk in de binnenruimtes altijd een mondkapje dragen maar dat is vanaf maandag 14 maart niet meer nodig. Het dragen van een mondkapje in de buitenlucht was al eerder afgeschaft. Er moet nu alleen nog een mondkapje gedragen worden in het openbaar vervoer, gezondheidscentra en ziekenhuizen of bejaardencentra en verzorgingstehuizen.

Maar vanaf maandag 14 maart hoeven reizigers, net zoals de inwoners van Frankrijk, ook geen coronapas meer te laten zien om ergens binnen te mogen komen. Tot nu toe moest iedereen een coronapas later zien om een bar, restaurant of binnenruimte binnen te mogen komen maar vanaf maandag 14 maart hoeft dit niet meer. De coronapas-verplichting geldt dus nog wel voor het reizen naar en door Frankrijk.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.