skip to Main Content
Mercadona neemt deze zomer 5.000 extra personeel aan

Mercadona neemt deze zomer 5.000 extra personeel aan

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

mercadona10aVALENCIA – Supermarktketen Mercadona zal deze zomer 5.000 man/vrouw extra personeel gaan aannemen zodat het eigen personeel vakantiedagen kan opnemen. In totaal zijn dat 1.000 mensen meer dan vorig jaar die bij de supermarktketen werk zullen hebben deze zomer. Het gaat om banen tussen juni en september.

Het merendeel van de 5.000 extra personeelsleden zullen in de 1.584 eigen supermarkten gaan werken maar enkele honderden zullen in de distributiecentra werk vinden. Mercadona geeft aan al met de selecties te zijn begonnen door speciale dagen te organiseren op verschillende plaatsen in het land.

In totaal zal Mercadona dit jaar dus 1.000 personen meer gaan aannemen omdat er ook veel nieuwe winkels zijn geopend het afgelopen jaar. Daarnaast worden op veel plaatsen de supermarkten overspoeld door toeristen waardoor er meer werk is. Ook wil Mercadona met de extra personeelsleden het vaste personeel de kans geven om van de zomervakantie te kunnen genieten. Daarnaast zal de Mercadona ook deze zomer weer langer opengaan, van 9:00 tot 22:00 uur waardoor er meer werk is.

Lees hier het grote Mercadona verhaal!

Op dit moment heeft Mercadona 1.584 eigen supermarkten die groter zijn dan 1.500 vierkante meter. Dagelijks komen er 4,9 miljoen gezinnen naar de Mercadona’s om de boodschappen te doen. Er werken 74.000 mensen bij Mercadona bestaande uit 36% mannen en 64% vrouwen die allen een langlopend (vast) contract hebben en een hoger dan gemiddeld maandsalaris. Daarnaast hebben de medewerkers elk jaar ook een extra bonus aangezien een klein deel van de jaarwinst wordt gedeeld met de 74.000 werknemers als dank voor hun inzet. Sinds de invoering hiervan in 2001 heeft Mercadona 1,9 miljard euro verdeeld onder haar personeel – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken