skip to Main Content
Volop genieten van de 2016 editie “Temps de Flors” bloemen festival in Girona

Volop genieten van de 2016 editie “Temps de Flors” bloemen festival in Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

tempsflors1aGIRONA – De stad Girona is vanaf komende zaterdag 7 mei weer klaar voor het jaarlijks terugkerende Temps de Flors waarbij het oude centrum van de stad bedekt wordt met bloemen. In totaal zal de alweer 61e editie van het Temps de Flors festival, wat gehouden wordt tussen 7 en 15 mei, 134 plaatsen hebben waar bloemen te zien zijn zoals bijvoorbeeld in het klooster Sant Pere Galligants, op de Rambla de la Libertat of op de brug Puente de las Peixateries Velles. Daarnaast zullen de trappen die leiden naar de kathedraal van Girona dit jaar extra veel aandacht krijgen aangezien deze te zien zijn in het alweer zesde seizoen van de tv-serie Game of Thrones.

Als je van bloemen houdt (wie niet) en in de buurt bent van de stad Girona, is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het centrum van de hoofdstad van de Costa Brava. Elke dag tussen 10 en 22 uur en op woensdag en zaterdag tot middernacht tussen 7 en 15 mei kunnen de bezoekers de binnenplaatsen, trappen, pleinen, monumenten en andere plaatsen die bedekt zijn met duizenden bloemen bewonderen.

Dit jaar is het alweer de 61e editie van dit inmiddels toeristische interessante festival waar jaarlijks duizenden toeristen, zowel buitenlanders alsook Catalanen en Spanjaarden, op af komen. Om ook de inwoners van Girona, die vaak zelf niet komen kijken, te bewegen om eens een kijkje te komen nemen, is er een avond (woensdag 11 mei) waarbij de bloemen tot middernacht te bewonderen zijn.

Om een indruk te krijgen van wat er allemaal te zien is kun je naar deze pagina gaan voor enkele foto’s van vorig jaar of bekijk de video hieronder voor een kort overzicht wat je verwachten kunt tijdens het Temps de Flors in de stad Girona – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken