skip to Main Content
Een kamer huren in Barcelona of Madrid kost studenten meer dan 400 euro per maand

Een kamer huren in Barcelona of Madrid kost studenten meer dan 400 euro per maand

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Studenten hebben het niet makkelijk als ze in een van de grote steden moeten gaan wonen omdat ze daar gaan studeren. Kamers, die vaak gelegen zijn in appartementen en niet zoals in Nederland en België in studentenhuizen, kosten nu al meer dan 400 euro per maand. Met name de grote steden zoals Madrid en Barcelona zijn steeds duurder aan het worden, ook omdat de toeristische verhuur steeds lucratiever wordt en eigenaren sneller daarvoor kiezen.

Gedurende de zomermaanden gaan veel studenten op zoek naar huisvesting in steden als Madrid en Barcelona omdat ze na de zomervakantie daar gaan studeren. Uiteraard moet men ook ergens wonen en dan zijn er drie mogelijkheden. Een campus waar men voor veel geld een woonruimte kan huren, een private studentenresidentie in de stad die hoofdzakelijk door buitenlandse studenten wordt gebruikt en een kamer in een appartement in de stad.

Bij deze laatste optie zijn er veel prijsverschillen per stad en per wijk. Zo is de duurste wijk om een kamer (dus niet een heel appartement) te huren in Madrid de zone Francos Rodriguez met een gemiddelde huurprijs van 643 euro terwijl de duurste zone van Barcelona rond de Diagonal en Provenza te vinden is met een gemiddelde huurprijs van 538 euro.

De meeste huurprijzen in beide steden liggen tussen de 500 en 375 euro maar er zijn ook nog steeds kamers te vinden die goedkoper zijn dan 375 euro. Het gaat dan wel vaak om kamers die verder uit het centrum van de steden liggen waardoor de kosten voor het naar het centrum rijden om naar de universiteit te gaan weer hoger worden.

Op de bovenstaande kaarten is te zien in welke zones van de steden Madrid en Barcelona de hoogste huurprijzen te vinden zijn. Deze kaarten zijn gemaakt door de website Uniplaces, gespecialiseerd in het zoeken en aanbieden van woonruimte aan studenten in meer dan 165 landen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken