skip to Main Content
BTW (IVA) voor dierenartsen moet naar beneden, aldus Spaanse Partij voor de Dieren
Freepik

BTW (IVA) voor dierenartsen moet naar beneden, aldus Spaanse Partij voor de Dieren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PACMA wil btw dierenarts naar beneden in Spanje

Freepik

MADRID – De Spaanse Partij voor de Dieren PACMA wil dat de IVA (btw) voor de diensten van een dierenarts of dierenkliniek (asistencia veterinaria) verlaagd gaat worden van de huidige 21% naar het lage tarief 10%. Er is reeds over gediscussieerd in het Spaanse Congres maar de verandering van de Spaanse regering heeft dit idee op een laag pitje gezet.

Met een verlaging van de btw in Spanje van 21% naar 10% worden de diensten van een dierenarts of dierenkliniek goedkoper waardoor meer dierenliefhebbers hiervan gebruik kunnen maken.

Pacma vindt het namelijk belachelijk dat alles wat met het doden van dieren bij het stierenvechten een verlaagde IVA heeft van 10% terwijl het redden van dieren een btw heeft van 21%.

Met andere woorden, een maatschappij die zorg draagt voor het welzijn en de gezondheid van een dier moet meer betalen dan iemand die een dier doodt in de arena. Dat is volgens PACMA een vreemde en belachelijke situatie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Hoog tijd dat daar verandering in gaat komen.
    Voor stierenvechten zou men bijvoorbeeld een supertarief in kunen van circa 90% of meer..

  2. is inderdaad een absurde regeling, zouden beter dierenartskosten verlagen, komt ten goede aan de huisdieren

  3. Dat zou geweldig zijn! Dat komt het dierenwelzijn alleen maar ten goede. En voor wat betreft de stierengevechten: harde sancties opleggen!

  4. Dat is inderdaad een absurde regeling. Dierenartsen rekeningen zijn ook erg hoog, als dat verlaagd zou kunnen worden door BTW/IVA zouden meer mensen een dierenarts bezoeken.

  5. De PP wilde daar niets van weten, nu probeerd PACMA het schijnbaar opnieuw. We zullen zien wat de PSOE gaat doen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken