skip to Main Content
Uber begonnen met de taxi service in Málaga en aan de Costa del Sol
Diario Sur

Uber begonnen met de taxi service in Málaga en aan de Costa del Sol

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Uber begonnen in Málaga en Costa del Sol

Diario Sur

MÁLAGA – Uber is deze dinsdag begonnen om de taxi service tegen gereduceerde tarieven aan te bieden in de stad Málaga en langs de Costa del Sol, tussen Málaga en Marbella. Daarbij is het ook mogelijk om van de Uber service gebruik te maken om naar de steden Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola of Mijas te rijden. Het is voor Uber de derde plaats in Spanje waar de service aanwezig is, naast Madrid en Barcelona.

Uber is een internetonderneming die bemiddelt tussen reizigers en aanbieders van personenvervoer in verschillende landen waaronder ook Spanje. Het bedrijf verbindt via zijn mobiele app klanten in 67 landen met officiële taxichauffeurs, maar ook met privéchauffeurs.

In verschillende steden kwamen officiële taxichauffeurs in protest tegen de concurrentie door privépersonen die veelal niet over de vereiste vergunning, opleiding en veiligheidsvoorzieningen beschikken. Dat gebeurde ook in Madrid en Barcelona en ook als eens in Málaga.

Licentie

In Spanje moeten de chauffeurs die rijden voor Uber een zogenaamde VTC licentie hebben, autohuur met bestuurder. De ingebruikname van de Uber service in Madrid en Barcelona ging niet zonder slag of stoot en er werd meerdere keren gedemonstreerd op straat waarbij het ook tot gewelddadige conflicten kwam tussen taxirijders en Uber chauffeurs.

Voor de Uber gebruiker is de service makkelijk omdat deze via een smartphone app besteld kan worden en daarnaast meestal goedkoper is dan de normale taxi. Vanaf nu kan men dus ook gebruik maken van Uber als men in Málaga wilt rijden of naar het vliegveld wil of naar een van de kustplaatsen aan de Costa del Sol.

Málaga

In de provincie Málaga is Uber meteen begonnen met 200 chauffeurs/voertuigen en is de lengte van de service, meer dan 60 km aan afstanden, de op een na grootste (na de Portugese Algarve) van europa. Uber richt zich aan de Costa del Sol met name op de buitenlandse gebruiker die iets meer gewend is aan de Uber diensten.

Het is mogelijk om binnen Málaga stad gebruik te maken van Uber maar ook vanaf het AVE treinstation of het vliegveld richting het zuiden langs de Costa del Sol zoals naar de plaatsen Mijas, Fuengirola, Benalmádena en Marbella.

Uber is niet alleen een directe concurrent geworden van de taxichauffeurs maar ook van de andere applicatie Cabify die al langer te vinden is aan de Costa del Sol.

Ubersol

Met de ingebruikname van Uber in de provincie Málaga heeft het bedrijf ook Ubersol gelanceerd waarbij gebruikers meteen al 20% korting kunnen krijgen. Het gaat dan om klanten die gebruikmaken van een Uber service als ze met de AVE hogesnelheidstrein in Madrid Atocha zijn vertrokken en aankomen op het María Zambrano AVE station in Málaga.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Vanwege mijn werk heb ik zeer vaak Taxis moet nemen.
   Ik heb inmiddels een soort ingeboren wantrouwen tegen taxi’s en ik kan het niet uitstaan om een tandarts-tarief te moeten betalen voor een dergelijke service.
   Schuld zijn de gemeentes, die hun licentie-houders laten betalen waardoor er uitvoerig mee wordt gespeculeerd.
   De eigenaren van die licenties rijden niet zelf de taxi, maar hebben daar chauffeurs voor die voor een miserabel loon mensen naar huis rijden….

 1. Spaanse Taxi is ook abnormaal duur geworden, voorheen kon ik naar het dorp met de Taxi voor zo´n 8 euro, in 6 a 7 jaar tijd is dat nu ineens 24 euro voor zo´n kort ritje en dan moet je ook nog eens terug. Een rit met de AVE Alicante -> Madrid kost het zelfde. Men raad het al natuurlijk, ik neem geen Spaanse Taxi meer en Uber is hier in mijn omgeving zeer welkom.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken