skip to Main Content
Kans op LaLiga wedstrijd Gerona-Barcelona in Miami (VS)
20 Minutos

Kans op LaLiga wedstrijd Gerona-Barcelona in Miami (VS)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Kans op LaLiga wedstrijd Gerona-Barcelona in Miami

20 Minutos

VOETBAL – Zoals we al eerder melden heeft de LaLiga Spaanse voetbalcompetitie besloten om een of meerdere wedstrijden gedurende de komende 15 jaar in de Verenigde Staten te spelen. Een van de eerste wedstrijden die waarschijnlijk gespeeld gaat worden in Miami zal Gerona-Barcelona zijn op 27 januari, al is dat nog niet helemaal duidelijk.

Voorlopig gaat het nog om geruchten maar de kans is dus aanwezig dat het competitieduel tussen Gerona en Barcelona (een Catalaans onderonsje) in Miami, Verenigde Staten gespeeld gaat worden. Er wordt in de Spaanse media gesproken over een datum van 27 januari 2019.

Halverwege augustus werd bekend dat de organisatie van LaLiga een overeenkomst heeft getekend met Relevent, o.a. bekend van de organisatie van de International Champions Cup, om gedurende de komende 15 jaar meerdere LaLiga wedstrijden van de Spaanse competitie in de Verenigde Staten en Canada te laten plaatsvinden.

De bedoeling is dat er een of meerdere wedstrijden van de Spaanse competitie gespeeld gaan worden in de Verenigde Staten en/of Canada. Daarbij wordt niet uitgesloten dat er dit voetbalseizoen al een wedstrijd van Real Madrid of FC Barcelona in de VS en/of Canada gespeeld gaat worden.

Nu zijn er dus geruchten dat de eerste wedstrijd die buiten Spanje in het verweg gelegen Verenigde Staten gespeeld gaat worden die is tussen Gerona en Barcelona op 27 januari. Het zou dan gaan om speelronde 21 van de 38 die er zijn in de LaLiga.

De voetbalclubs hebben nog niet gereageerd op deze geruchten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Inderdaad Juan74, volgens de Catalaanse krant El Periodico van gisteren mogen 1500 supporters van Girona met gratis. chartervluchten mee naar de wedstrijd. Vervoer aldaar en entreekaart eveneens gratis. Tegen bijbetaling van €600,- mag je zelfs 3 dagen blijven en logeer je in een 4-sterren hotel. Bovendien krijg je nog een extra korting op je reeds betaalde seizoenskaart en op de seizoenskaart voor volgend jaar. Complete waanzin.

 2. Wat een mal idee, er komt dan geen hond meer kijken, bij de champions wedstrijden komen ook steeds minder toeschouwers.
  Om over de zandbak maar te zwijgen.

 3. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Amerikaanse, Chinese, Thaise… eigenaars/investeerders graag met hun speeltjes gaan pronken in eigen land. Dat streelt hun ego en business relaties. Dat, zoals Juan stelt, de locale supporter een van de thuis topwedstrijden door zijn neus wordt geboord, zal hen niet storen. Dat een competitie dient te worden afgehapseld in eigen land is ook al geen garantie. De premier league heeft dat kunnen weren door een sterke voetbalbond. Met een zwakke premier en bond vrees ik dat het enkel van de spelers zelf moet komen.
  Ter herinnering de “spaanse” uefa supercup was in Thalin voor slechts 18,000 toeschouwers.
  Ee uitermate zinloze van de pot gerukt idee. Bah

 4. Om meerdere redenen die indieners al geplaatst hebben, een bezopen plan. Liga wedstrijden dienen in eigen land plaats te vinden. Er zal wel weer een Catalaanse separatistische kracht achter zitten die niets na laat om internationale erkenning te krijgen voor die absurde Catalaat Republikeinse staat van Torra en Poetsjemond.
  Straks ere divisie wedstrijd Ajax-Feijenoord in Peking. De zotheid ten top.

 5. En wat gebeurd er met de mensen die een seizoenskaart hebben van hun club?
  Vliegen ze die gratis over naar de USA?
  Bezopen idee, niets meer met voetbal te maken, alleen maar met geld.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken