skip to Main Content
Werkloosheid Spanje in september met 26.087 personen gestegen naar 4,1 miljoen

Werkloosheid Spanje in september met 26.087 personen gestegen naar 4,1 miljoen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

inem8MADRID – Het aantal werklozen in Spanje is traditiegetrouw in de maand september weer gestegen. Dit jaar kwamen er op het einde van de zomer, en dus het einde van de zomerbaantjes, weer 26.087 nieuwe werklozen bij waarbij volgens de sociale instellingen en de Spaanse regering het totale aantal werklozen nu staat op 4.094.042 personen.

Terwijl de zomer voorbij is en de mensen die voor de zomermaanden tijdelijk een baan hadden gevonden weer hun banen kwijt zijn, meldt de regering dat dankzij hun inspanningen het aantal werklozen gedurende de laatste 12 maanden met 353.608 personen is gedaald. De vraag is natuurlijk of deze cijfers wel helemaal correct zijn rekening er mee houdend dat veel mensen vertrokken zijn uit het land of dat men terug is gegaan naar eigen land in het geval van buitenlanders.

De regering richt zich altijd op de Seguridad Social waar de werklozen staan ingeschreven, als ze zich al inschrijven. Veel mensen die geen werk hebben zien het nut er niet meer van in omdat ze geen recht meer hebben op een financiële vergoeding en er niet meer op rekenen dat de overheidsinstanties werk voor hen vinden.

Hoe dan ook, volgens de gegevens is het aantal werklozen in september gedaald met 26.087 personen naar 4.094.042 werklozen in totaal. Naast de mensen zonder een baan zijn er 17.189.815 inwoners van Spanje die wel een baan hebben. Deze gegevens zijn afkomstig uit de registratie bij de Seguridad Social en de Spaanse vorm van arbeidsbureaus, de oude INEM’s.

Binnenkort zal het Spaanse bureau voor de statistiek weer haar gegevens bekend maken waarbij altijd grote verschillen zijn te merken tussen het aantal werklozen bij de twee manieren van tellen. Het zogenaamde EPA onderzoek is een drie maandelijkse enquête onder de beroepsbevolking van Spanje waarbij gevraagd wordt naar de situatie van de Spaanse families, werk, geen werk, financiële situatie etc. Deze volksenquête wordt als betrouwbaarder gezien dan de manier van tellen van de Spaanse regering – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken