skip to Main Content
Salou weer klaar voor de 53e Rally van Spanje

Salou weer klaar voor de 53e Rally van Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

rallySALOU – Tussen 5 en 8 oktober zullen op de straten, met name de boulevard Jaume I, van de badplaats Salou weer veel rally wagens te zien zijn tijdens de 53e RallyRACC Catalunya-Costa Daurada die hier en in de bergachtige omgeving gehouden zal worden. Vooral rondom het pretpark Port Aventura zal het een drukte van belang zijn aangezien hier de 70 teams hun tenten/Trailers en auto’s hebben staan. Op de boulevard van Salou vindt de start en de finish plaats en op het einde de prijsuitreiking. Daarnaast zijn er diverse andere activiteiten die allemaal te maken hebben met de rallysport.

Op donderdag 5 oktober vindt de Shakedown plaats, dit keer vanwege de problemen in Barcelona niet in de catalaanse hoofdstad maar bij Salou zelf. Daarnaast is er ook een expositie van klassieke rally auto’s. Op vrijdag begint de rally pas echt met de routes tussen Caseres – Bot – Terra Alta gevolgd door de routes op zaterdag tussen Montmell – El Pont d’Armentera – Savallà. Op zondag eindigt de rally met de route l’Albiol – Riudecanyes – Santa Marina met daarna de prijsuitreiking op de boulevard van Salou.

Een van de bekendste deelnemers is drievoudig Franse wereldkampioen Sébastien Ogier die op dit moment de wereldranglijst aanvoert. Ook de winnaar van de 2016 editie van de RallyRACC Costa Daurada Andreas Mikkelsen, de huidige nummer elf op de lijst, is weer aanwezig maar ook de nummer twee, de Belg Thierry Neuville, de nummer vier de Fin Jari-Matti Latvala en de nummer vijf de Spanjaard Dani Sordo.

Samen met de Rally Catalunya wordt er voor de deelnemers en bezoekers ook een gastronomische feestje gehouden met de Rally de Tapas die eigenlijk al op 29 september is begonnen en zal eindigen op 8 oktober. Hierbij kun je bij tientallen bars en restaurants een tapa met drankje voor 2,50 euro aanschaffen.

Om precies te weten wat er allemaal loos is in Salou en op welke tijdstippen dat gebeurt, kun je de officiële website van de RallyRACC bekijken waar het hele wedstrijdschema staat vermeld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by