skip to Main Content
Het drama achter het mysterie van de overleden Nederlanders in Coín
El Pais

Het drama achter het mysterie van de overleden Nederlanders in Coín

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Het drama achter het mysterie van de overleden Nederlanders in Coín

El Pais

MÁLAGA – Afgelopen 3 oktober werden de levenloze lichamen gevonden van drie Nederlanders in een landelijk gelegen woning in Coín, provincie Málaga. Twee dagen later is er nog niet veel bekend over de doodsoorzaak maar langzaamaan komen er meer details naar buiten. Wat blijkt is dat het een drama is geweest wat zich heeft afgespeeld in deze afgelegen woning.

Volgens de krant La Vanguardia is het hele onderzoek nu in handen van de justitie in Córdoba waardoor alle informatie geheim gehouden zal worden. De krant El País heeft echter wel iets meer informatie over het mysterie van de overleden Nederlanders.

Wat voorlopig bekend is, is het feit dat de drie personen op natuurlijke wijze zijn overleden, dat wil zeggen dat er geen tekenen van geweld zoals huiselijk geweld of geweld van buitenaf zijn aangetroffen.

Daarnaast is bekend dat de 62-jarige man door ophanging om het leven is gekomen waarbij men uitgaat van zelfmoord aangezien er een geschreven bericht gevonden is. In die brief staat volgens de krant El Pais echter niet wat de reden is van de dood van de Nederlanders maar wel wat er moet gebeuren met de bezittingen.

Bij de 59-jarige vrouw en echtgenote van de overleden man was enkele maanden geleden een terminale kanker aangetroffen en volgens de doktoren zou ze nog slechts 4 maanden te leven hebben, aldus El País. Het is echter (nog) niet bekend hoe deze vrouw om het leven is gekomen. Is deze vrouw op natuurlijke wijze om het leven gekomen of heeft ze zelfmoord gepleegd met of zonder de hulp van haar man die later zijn eigen leven nam.

De eerste van de drie Nederlanders die overleed was de 89-jarige moeder van de vrouw en schoonmoeder van de man. Zij leed aan alzheimer en werd in een afgesloten kamer gevonden. De krant schrijft dat de politie ervan uitgaat dat zij als eerste overleed waarna de man de kamer hermetisch afsloot met silicone om vervelende geuren te voorkomen en te voorkomen dat haar dochter zou weten dat haar moeder was overleden. De moeder moet echter al een tijdje geleden zijn overleden aangezien haar lichaam in een verre staat van ontbinding was.

Wat er ook gebeurd is in deze landelijk gelegen woning, het is en blijft een drama waarbij dit in complete uitzondering is gebeurd. Bekend is dat de Nederlanders al zo’n zes jaar in de huurwoning leefden maar dat ze nauwelijks of niet met de buren praten. Deels omdat ze dat wellicht niet wilden en deels omdat de wijk waar ze woonden, Partido Moretas, op zo’n acht kilometer van het dorp Coín verwijderd is. Het gaat om een van die wijken waar de huizen ver uit elkaar liggen en verbonden zijn door afgelegen weggetjes.

De lichamen van de Nederlanders werden uiteindelijk niet gevonden door de zoon van het echtpaar zoals in Nederlandse media te lezen is maar door de zoon van de eigenaar van de huurwoning die poolshoogte kwam nemen omdat ze al maanden niets van de huurders hadden vernomen.

Volgens de eerste politierapporten moeten de Nederlanders al tussen de 15 en 20 dagen geleden zijn overleden wat het verhaal nog triester maakt aangezien er blijkbaar geen familie was die hen miste.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Ja maar. Ik kan me heel goed voorstellen dat een familie kiest om niemand meer lastig te vallen en gewoon uit het leven stappen…

  2. Sorrie hoor maar ophanging is echt geen natuurlijke dood, dat is zelfmoord. Ik neem alles voor nu even met een korrel zout tot de echte gegevens bekend worden want nu schrijven de kranten maar wat. Wat de kranten van tegenwoordig steeds meer gaan doen nieuws schrijven zonder eerst de feiten te weten.

    1. Met natuurlijke dood bedoelen we dat er geen moord of iets dergelijks in het spel is (voorlopig totdat er meer informatie bekend is) en ja, alles moet met een korrel zout genomen worden want in Nederland stond al foute informatie in de kranten. Ik denk dat de Spaanse pers er iets meer bovenop zit wat betreft feiten.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken