skip to Main Content
Passie voor koffie en koffie met passie

Passie voor koffie en koffie met passie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

tornadocafe-1Passie voor Koffie en Koffie met Passie dat is waar ik voor staan! Koffietijd en tijd voor koffie: drinkt u graag koffie, espresso, cappuccino of bent u geïnteresseerd in goede koffie, koffiemachines en espressomachines? Hoe bereid je een lekkere koffie? Dan ben je bij Barista Guido aan het goede adres.

tornadocafe-3Nooit concessies doen aan de kwaliteit, dat is mijn slogan. Wij hebben geen klanten, wij willen fans maken. Mensen moeten het zo naar hun zin hebben, dat zij vanzelf terugkomen. Het geheim van een goede koffie zit in de branding en hier komt mijn passie vandaan en dat proef je terug in het eind product. Ik rooster de bonen zorgvuldig in een totaal nieuwe, moderne stijl waarbij alle smaken en aroma´s in de bonen bewaard blijven. Mijn geheime manier van roosteren geeft ons de mogelijkheid om een koffie met de hoogste kwaliteit te creëren die geëist word door de consument in de 21e eeuw.

tornadocafe-2Tijdens het branden loopt de temperatuur geleidelijk op, de bonen verliezen gewicht door verdamping van vocht en nemen flink toe in volume door de druk van koolzuurgas. Ik zoek en selecteer de beste koffie bonen uit over de hele wereld en werk alleen met 100% Arabica bonen en rooster 100% natuurlijk. Ik  rooster de koffie direct na uw bestelling, zodat u gegarandeerd de verste koffie ontvangt.

Het zou geweldig zijn u deelgenoot te maken van mijn passie en u kennis te laten maken met de heerlijkste koffiesmaken.

Na vele vragen ben ik een webwinkel begonnen waar iedereen koffie kan bestellen en alle koffie benodigheden van espresso machines tot één melkkan of vragen kan stellen via ons koffie blog.
www.cafe-cafe.es
www.tornadocafe.es

Twijfel niet om contact met mij op te nemen, ik sta u graag te woord over de mogelijkheden! U kunt er ook voor kiezen om mijn ontwikkelingen te blijven volgen op mijn koffie blog, ga dan naar:www.tornadocafe.es/blog/

Torrefacto koffie, gevaarlijk of zeer gevaarlijk?

In Spanje bestaat nog steeds de koffie Torrefacto maar wat is dit?

tornadocafe-4Torrefacto is een manier van koffie branden waarbij men suiker toevoegd om zo meer gewicht aan de koffie te geven want koffie is duurder dan suiker en tijdens het branden gaat er z,n 20% van het gewicht verloren die men weer aanvuld door de suiker, tevens kan men op deze manier alle defects van een slechte en goedkopen koffie boon verbergen.

De koffie bonen zijn na een normaal proces mooi bruin maar bij het Torrefacto proces donker bruin tot zwart en zeer glanzend dit komt doordat de suiker verbrand en gecarameliseerd is op de koffie boon met het resultaat een zeer bittere smaak en na mijn inzien zeer gevaarlijk omdat verbrand voetsel kanker verwekkend is maar er zijn nooit onderzoeken nagedaan dus wie ben ik!! oordeel zelf!!

Barista en koffie rooster Guido Buitenhuis.

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken