menu: rubrieken, zoeken & meer

Kort coronavirus nieuws uit Spanje (51)

123rf
Beeld: 123rf

Kort coronavirus nieuws uit Spanje (51)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Hieronder staan enkele korte nieuwsberichten uit Spanje, berichten die in de Spaanse kranten verschijnen en waar geen lange artikels over te schrijven zijn maar wel interessant genoeg zijn om te melden. Deze SpanjeKort artikelen zullen we regelmatig plaatsen. Dit keer zijn het korte berichten over de coronavirus crisis in Spanje.

Corona-Update: 21.908 nieuwe positieven en 368 corona-doden

MADRID – Op donderdag 5 november kwamen er in een etmaal 21.908 nieuwe positief geteste personen bij en overleden er het afgelopen etmaal 368 personen in Spanje. Daarmee is het totaal aantal positief geteste personen sinds aanvang van de corona-crisis gestegen naar 1.306.316 positieven. Het totaal aantal sterfgevallen is gestegen naar 38.486. Er liggen op dit moment 20.281 patiënten met Covid-19 in ziekenhuizen waarvan 2.802op de intensive care terwijl 2.339 patiënten de afgelopen 24 uur ziekenhuizen konden verlaten. Lees de officiële cijfers HIER (PDF).

Avondklok in Catalonië en Castilla-La Mancha wordt verlengd

MADRID – Voorlopig hebben twee regionale overheden gemeld dat ze de avondklok gaan verlengen. Dat wil zeggen, in plaats van een einde van de ‘toque de queda’ op 9 november zal dat in Castilla-La Mancha 16 november worden terwijl de avondklok in Catalonië met tenminste 15 dagen verlengd wordt wat dan in plaats van 9 november 23 november zal worden.

Valencia regio wil lokale lockdowns gemeenten

VALENCIA – Als het aan de regionale premier van de Valencia regio ligt dan komen er naast de huidige en recent tot 13 november verlengde regionale lockdown oo lokale lockdowns. Daarmee wil de regio alle gemeenten of een groot deel van de gemeenten in de provincies Alicante, Valencia en Castellón ook een in- en uitreisverbod geven. Of dat doorgaat zal waarschijnlijk vrijdag bekend gemaakt worden. Dan moet ook meer informatie beschikbaar zijn over meer corona-maatregelen.

Corona-cijfers woensdag 4 november Canarische Eilanden

LAS PALMAS – Op woensdag 4 november hebben de Canarische autoriteiten 124 nieuwe positief geteste personen gemeld in 24 uur tijd terwijl er 1 persoon overleed. Daarmee is het totaal aantal geregistreerde positief geteste personen sinds aanvang van de corona-crisis gestegen naar 17.787 waarvan er op dit moment nog 5.334 actief zijn terwijl er in totaal 291 personen om het leven zijn gekomen op de Canarische Eilanden.Op het moment van schrijven liggen er 191 covid-patiënten in de ziekenhuizen waarvan 38 op de intensive care afdelingen op de verschillende eilanden.

Orihuela denkt na over een lokale lockdown

ALICANTE – De gemeente Orihuela wil met de regionale overheid gaan praten over een lokale lockdown waarbij de inwoners van Orihuela en andere personen de gemeente niet in en niet uit mogen reizen. Daarmee wil men een nieuwe impuls geven om de verdere verspreiding van geïnfecteerden met het coronavirus tegen te houden. Orihuela is een van de gemeenten in de Valencia regio dis sinds 16 oktober speciale maatregelen hebben en de kans is groot dat daar vrijdag andere corona-maatregelen bij gaan komen. Het is ons niet bekend of deze lokale lockdown dan ook zal gelden voor Orihuela Costa en andere aangrenzende deel-gemeenten.

262 nieuwe positieven en 1 corona-dode op de Balearen

PALMA – De regionale overheid van de Balearen eilanden heeft op donderdag bekendgemaakt dat er in 24 uur tijd van woensdag op donderdag 262 nieuwe positief geteste personen bij zijn gekomen. De regionale overheid maakt niet bekend op welke eilanden deze nieuwe positieven zijn geregistreerd maar het totaal sinds aanvang van de corona-crisis is daarmee tot bijna 20.000 gestegen (19.717). Er is de afgelopen 24 uur ook één corona-dode gemeld waardoor dat totaal sinds de corona-crisis is gestegen naar 375 personen.

60 corona-doden in een etmaal in Andalusië

SEVILLA – In Andalusië hebben de autoriteiten melding gedaan van een nieuwe triest dagrecord van 60 corona-doden in 24 uur. Er werden de afgelopen 24 uur ook 3.770 nieuwe positief geteste personen gemeld in de hele autonome regio Andalusië. Van de 60 overleden covis-patiënten stierven er 26 in de provincie Granada, 11 in Jaén, 9 in Sevilla, 8 in Córdoba, 4 in Málaga, 1 in Almería, 1 in Huelva en geen corona-doden in de provincie Cádiz. Wat betreft het aantal positief geteste personen werden er in een etmaal 3.770 nieuwe geïnfecteerden gemeld wat meer is dan de 2.363 op woensdag maar minder dan de 5.243 op zondag.

66 corona-doden en 5.024 positief geteste personen in Catalonië

BARCELONA – In de autonome regio Catalonië zijn de afgelopen 24 uur 5.024 nieuwe positief geteste personen gemeld waardoor het totaal sinds aanvang van de corona-crisis is gestegen naar 285.233 (zowel PCD-tests als antigeentests). Er kwamen helaas ook 66 nieuwe corona-doden bij waardoor dat trieste totaal is gestegen naar 14.378 sterfgevallen met of als gevolg van covid. 8.804 van deze corona-doden stierf in een ziekenhuis, 4.245 in een bejaardenhuis, 880 in de eigen woninge en 449 waarvan men niet weet waar zij zijn overleden.

Asturië wil terug naar tijdsloten voor ouderen en zieken

OVIEDO – Nu het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid de regionale overheid van Asturië geen toestemming wil geven voor een thuisblijfplicht in de regio, heeft men aangekondigd op een andere manier de inwoners van het Prinsdom Asturië ‘te vragen’ binnenshuis te blijven. Alle inwoners wordt ten zeerste aangeraden om niet naar buiten te gaan tenzij het echt niet anders kan tot tenminste 18 november. Dat is dus geen thuisblijfplicht maar een dringend verzoek van de regionale overheid. Verder onderzoekt men of het weer mogelijk is de tijdsloten in te voeren voor 65-plussers, hulpbehoevenden en personen met ziektes.