skip to Main Content

Dit zijn de 20 energie besparende maatregelen van de Spaanse regering

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) We hebben het er al eerder over gehad, de energie besparende maatregelen van de Spaanse regering. Hieronder staan de 20 maatregelen omschreven, waaronder het verlagen van de snelwegen op de wegen van 120 naar 110 km per uur, het uitdoen van straatverlichting en vervangen van lampen naar energiezuinige verlichting en het carpoolen voor de Spaanse ministers, die vrijdag door de ministers Rubalcaba en Sebastián werden gepresenteerd. Lees hier alle twintig maatregelen waar de regering 1,1 miljard euro voor heeft uitgetrokken:

 1. Er wordt 264,4 miljoen euro vrijgemaakt voor het promoten van het openbare vervoer in de steden en het creëren van speciale rijbanen voor bussen.
 2. Het opzetten van een speciaal energiebesparend plan voor de treinsector, met name de goederentreinen.
 3. Optimaliseren van het gebruik van luchtcorridors dankzij een beter gebruik van het luchtruim van het ministerie van Defensie.
 4. Het tijdelijk verlagen van de snelheid van 120 naar 110 km per uur op snelwegen, tolwegen en autowegen, zowel voor auto’s en motoren en tenminste tot 30 juni 2011.
 5. Het verhogen van 5% naar 7% van het biodiesel aanbod in Spanje en het beter beschikbaar stellen van deze goedkopere en voor het milieu betere brandstof.
 6. Een prijsvermindering van 5% van de treinkaartjes op regionale en middellange afstand treinen.
 7. Het financieren van automobilisten die energiezuinigere banden onder hun auto’s laten leggen met 20 euro per autoband tot een maximaal aantal van 240.000 banden in totaal.
 8. Het vaststellen van een speciale kredietlijn van 600 miljoen euro voor energie leverende bedrijven.
 9. Het stimuleren van het gebruik van biomassa voor thermische toepassingen in gebouwen door het vervangen van ketels en boilers en het verlengen en uitbreiden van het Plan Renove voor energie-efficiënte boilers.
 10. Het veranderen en aanpassen van de gemeentelijke openbare straatverlichtingen in drie acties. Een voor 19 projecten in de autonome deelstaten, een voor dorpen met minder dan 200 inwoners en een actieplan voor dorpen en steden met meer dan 25.000 inwoners.
 11. Het opzetten van speciale reclamecampagnes om de inwoners van Spanje bewust te maken van het energiezuiniger leven en het veranderen van gewoontes.
 12. Het bevorderen van het carpoolen, oftewel het delen van auto’s.
 13. Het promoten van het openbaar vervoer en inwoners aanzetten om meer gebruik te maken van deze vorm van transport.
 14. Het opzetten van een waarborgzegel MOVELE voor steden die veel actie ondernemen voor het elektrisch rijden.
 15. Het aanpassen en drastisch verlagen van het energieverbruik door de overheid en overheidsgebouwen.
 16. Intensivering van de Vernieuwing van plan energie-efficiënte boilers.
 17. Verminderen van het energieverbruik door energie-certificering en de identificatie van kostenbesparende maatregelen en de energie-efficiëntie in bestaande gebouwen.
 18. Verminderen van het elektriciteitsverbruik van de verlichting installaties van wegen en tunnels.
 19. Verminderen van het verbruik van elektriciteit door de gebruikte semaforen halogeen-of gloeilampen te vervangen door lampen met LED-technologie.
 20. Het ontwikkelen van een 2×1 plan met betrekking tot het veranderen van een halogeen verlichting naar LEDS.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend