skip to Main Content

Criminaliteit op de Canarische Eilanden in 2010 gedaald met 1,3%

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CANARIAS – (Hans Camps) Deze daling is de zesde grootste daling van de 13 deelstaten en de zelfstandige stad Melilla, die een daling van de criminaliteit te zien hebben gegeven in 2010. Het percentage aan criminaliteit is in 2010  op de Canarische Eilanden  gedaald met 1.3%, en Canarias staat daarmee op de zesde plaats van de ranglijst van de 13 deelstaten en de zelfstandige gemeente Melilla, waar de criminaliteit gedurende 2010 het meest is afgenomen, aldus de gegevens van het Ministerie van Binnenlandse Zaken die op dinsdag 5 april bekend zijn gemaakt.

De Canarische index ligt onder de nationale, waar de criminaliteit is afgenomen met 1,8%,  het laagste niveau sinds11 jaar.

Op de Canarische Eilanden is het jaarcijfer aan begane delicten en misdrijven in 2010 uitgekomen op 44,4 per 1.000 inwoners; met een totaal van 93.956 geregistreerde delicten en misdrijven.

Wat betreft het jaargemiddelde aan criminaliteit, komt dit uit op 42,8%, met 90.698 geregistreerde delicten en misdrijven op de Canarische Eilanden gedurende 2010.

In de afgelopen zeven jaar is het aantal agenten, van het Cuerpo Nacional de Policía (Korps Rijkspolitie) en de Guardia Civil wat beschikbaar is op de Canarische Eilanden met 49,6% toegenomen, tot in  totaal 2.556 agenten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend