UPDATE: Vanaf 20 april hoef je geen mondkapje meer te dragen in Spanje

UPDATE: Vanaf 20 april hoef je geen mondkapje meer te dragen in Spanje
Beeld: Canva

UPDATE: Vanaf 20 april hoef je geen mondkapje meer te dragen in Spanje

MADRID – Op woensdag is na het wekelijkse overleg tussen het Ministerie van Volksgezondheid en de vertegenwoordiging van de regionale overheden besloten dat de mondkapjesplicht in binnenruimtes op woensdag 20 april eindigt. Dat betekent dat vanaf die datum het mondkapje alleen nog op bepaalde plaatsen gedragen moet worden.

Dat er een einde aan de mondkapjesplicht in binnenruimtes in Spanje zou komen was duidelijk maar de vraag was wanneer er een einde aan zou komen. Het is de enige corona-maatregel die nog gehanteerd wordt in Spanje, het land dat als eerste Covid-19 als griep is gaan behandelen. Maar de verschillende partijen zoals diverse regionale overheden zaten niet op eenzelfde lijn wat betreft het einde van de mondkapjesplicht in de binnenruimtes.

Maar uiteindelijk is woensdag tijdens de wekelijkse bijeenkomst van het ‘Consejo Interterritorial de Salud’ tussen het Ministerie van Volksgezondheid en de vertegenwoordiging van de regionale overheden besloten dat er een einde komt aan de mondkapjesplicht. Maar dat gebeurt niet direct want men moet wachten tot na de Semana Santa (10-17 april), tot woensdag 20 april. Vanaf die datum hoeft men in Spanje geen mondkapje meer te dragen in binnenruimtes zoals winkels, supermarkten, bioscopen, horeca, kantoren etc.

Er geldt alleen nog een mondkapjesplicht op bepaalde plaatsen , te weten in het openbaar vervoer inclusief vliegtuigen (nog niet bevestigd), ziekenhuizen en medische centra, bejaarden- en verzorgingshuizen en alle binnenruimtes waar kwetsbare personen zoals ouderen en zieken zijn.

Het mondkapje zal dus vanaf 20 april 2022 na twee jaar verplichting niet meer verplicht zijn in de binnenruimtes. De verplichting om het mondkapje in de openbare buitenruimtes te dragen was na de tijdelijke invoering voor de feestdagen op 24 december 2021 sinds 10 februari 2022 niet meer verplicht.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.