skip to Main Content

Spaanse economie minimaal vooruit

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De economie van Spanje vertoont een minimale dynamiek nadat vrijdag bekend is gemaakt dat in het eerste kwartaal van dit jaar de economie met een geringe 0,2% is gegroeid. Dat groeitempo werd ook al in het laatste kwartaal van 2010 geregistreerd. Vergeleken met een jaar eerder is de groei uitgekomen op ook al erg zuinige 0,7%.

De nieuwe cijfers werden vrijdag bekendgemaakt door de centrale bank van Spanje. Het middelmatige cijfer werd nog bevestigd door een mededeling van het nationale bureau voor de statistiek dat de industriële productie in maart met 0,9% is gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder.

Het groeicijfer over het eerste kwartaal laat wel zien dat de samenstelling van de groei de draai makt die Spanje zo hard nodig heeft. Volgens de centrale bank daalt namelijk de binnenlandse consumptie, terwijl de export een opleving te zien geeft. Dat draagt er toe bij dat het enorme tekort op de handelsbalans, één van de oorzaken van de financiële problemen van het land, geleidelijk gaat afnemen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend