skip to Main Content

El Clásico: 2-2 gelijkspel voor FC Barcelona en Real Madrid

El Clásico eindgt in 2-2 gelijkspel

El Pais

VOETBAL – De tweede El Clásico wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid van het voetbalseizoen 2017/2018 eindigde in een 2-2 gelijkspel. Voor de stand in de La Liga competitie maakt deze uitslag niet zo heel veel uit want Barcelona was voor aanvang van de wedstrijd al de kampioen van dit seizoen.

De wedstrijd begon zoals verwacht zonder de erehaag (pasillo) van de Real Madrid spelers voor de kampioenen van FC Barcelona, iets wat uit respect wel vaak gebeurd en wat in de vorige speelronde zelfs door de spelers van Deportivo werd gedaan. Dit was geen verrassing want dit was al door trainer Zidane van Madrid aangekondigd.

Afscheid Iniesta

Het was voor FC Barcelona, het Spaanse voetbal en speler Andres Iniesta een bijzondere wedstrijd want het was zijn laatste Klassieker van zijn spelerscarrière in Spanje. De bijna 34-jarige Iniesta gaat na 22 jaar zijn eerste en enige club verlaten om een nieuw avontuur aan te gaan in Engeland of China. Iniesta werd in de 56e minuut in een staande ovatie van bijna iedereen in het Camp Nou stadion van het veld gehaald.

Eerste helft

In de eerste helft werd het eerste doelpunt door Luis Suarez gemaakt in minuut 10. Slechts 4 minuten later wist Cristiano Ronaldo in minuut 14 de gelijkmaker te maken waardoor het 1-1 werd, de eindstand van de eerste 45 minuten. In de beginfase was Barcelona het sterkst maar later nam Madrid het initiatief.

Er werden echter in de eerste helft al vijf gele kaarten (2 Barcelona en 3 Madrid) en een rode kaart (Sergi Roberto van Barcelona in minuut 45+3) gegeven door scheidsrechter Hernandez Hernandez. Verder waren er diverse aanvaringen tussen de spelers van deze erewedstrijd.

Tweede helft

In de tweede helft stond Barcelona met 10 man op het veld terwijl Madrid Cristiano Ronaldo van het veld had gehaald, vanwege een kleine enkelblessure en uit voorzorg voor de Champions League finale.

In minuut 51 wist Messi 2-1 te maken, zijn 33e doelpunt dit seizoen en zijn 26e in zijn reeks El Clásico wedstrijden. In de 54e minuut schoot Suarez de bal in het net van Madrid maar was er sprake van buitenspel. In minuut 72 wist Bale voor Real Madrid de 2-2 gelijkmaker te scoren, pas zijn tweede doelpunt in een El Clásico wedstrijd.

Eindscore

De 176e Klassieker tussen de twee Spaanse grootmachten is dus geëindigd op een 2-2 gelijkspel, de 34e van alle El Clásicos. Beide teams hebben er nu een punt bijgekregen maar Madrid staat nu, met nog maar twee competitieduels te spelen, op 15 punten achterstand.

FC Barcelona heeft na het einde van deze wedstrijd 87 punten terwijl Real Madrid er nu 72 heeft. Barcelona heeft dit voetbalseizoen een mijlpaal gehaald want ze hebben nog geen wedstrijd verloren, iets waarvan het oude record op naam van Madrid staat toen zij in de dertiger jaren van de vorige eeuw alle 18 wedstrijden wisten te winnen of gelijk te spelen. Barcelona heeft er meer moeite voor moeten doen want de huidige La Liga competitie telt 38 wedstrijden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Ted koop een bril of verbeter je kennis van voetbal
  je hebt geen hond verstand van voetbal of je bent blind.

 2. Zo zie je maar weer hoe corrupt de scheidsrechter was
  door Sergio Roberto van het veld te sturen
  en dat doelpunt van Suarez was geen buitenspel
  en ook waren er spelers van realmadrid die ook wel een rode kaart verdiende
  maar de scheidsrechter Hernandez Hernandez die vind ik een grote Hufter
  je zag dat hij alleen maar partij voor Realmadrid koos
  en dan ook nog het hinderlijke in de weg lopen van de spelers van Barcelona
  zo’n scheidsrechter moesten ze nooit meer een wedstrijd laten fluiten

  1. Ik heb ook niet zo veel verstand van voetbal maar wel van schulden, beiden ploegen hebben zoveel schulden dat ze eigenlijk niet eens meer mogen bestaan, iets houd een handje boven hun hoofd. Ik heb daarom totaal geen respect meer voor het Spaanse voetbal, zonder geld toch de duurste spelers ter wereld kunnen kopen. Geen woorden voor……

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken