skip to Main Content

Slecht weer in Catalonië zorgt voor geannuleerde vluchten Barcelona en weeralarm regio

Slecht weer in Catalonië zorgt voor geannuleerde vluchten Barcelona en weeralarm regio

20 Minutos

BARCELONA – Het voor juni ongebruikelijke slechte weer in de deelstaat Catalonië met regen, onweer en waterhozen heeft woensdag ervoor gezorgd dat er diverse vluchten geannuleerd moesten worden op het vliegveld Barcelona-El Prat terwijl andere vluchten met vertraging vertrokken. In steden zoals Sitges, Calafell en Tarragona heeft men het meeste last gehad van de regen.

De regionale autoriteiten hebben het noodscenario voor overstromingen en natuurrampen in werking gezet na de enorme regenval en storm die over een deel van Catalonië trok. Op het vliegveld van Barcelona-El Prat werden vertrekkende en aankomende vluchten geannuleerd terwijl er ook flinke vertragingen zijn gemeld voor andere vluchten. Vanwege de enorme regen en wind was het zicht erg slecht en kon er niet gevlogen worden.

Er werden vier vluchten naar andere vliegvelden gestuurd waaronder een vliegtuig afkomstig uit Brussel die in plaats van in Barcelona op het vliegveld van Gerona moest landen.

Verder naar het zuiden richting de Penedès regio heeft men erg veel last gehad van de wateroverlast waarbij straten omgetoverd werden tot kolkende rivieren waarbij het water alles meenam in haar pad. De kustplaats Sitges heeft enorm te maken gehad met het slechte weer waarbij veel straten, pleinen maar ook parkings, garages en lokalen blank stonden.

Ook de nabijgelegen plaats Sant Pere de Ribes heeft een enorme hoeveelheid regenwater te verwerken gehad. In Sitges moest de brandweer een persoon uit een auto die door een kolkende watermassa werd meegesleurd redden en twee personen die in een lift vast zaten bevrijden nadat de stroom was uitgevallen.

In de gemeente Calafell in de provincie Tarragona liepen tevens straten en pleinen onder en moest de brandweer ook meer dan 20 keer in actie komen. Net zoals in Sitges viel hier in korte tijd meer dan 45 liter/m2 regen uit de hemel wat dus voor veel problemen zorgde.

In de provincie Tarragona hadden verder ook de regio’s Baix Camp, Alt Camp, Tarragonés en Conca de Barberá te maken met het slechte weer.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijdere. // Uw emailadres moet u vanwege spam invullen maar er wordt door ons niets mee gedaan.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken