skip to Main Content
Eiland S’Espalmador voor de kust van Formentera opnieuw te koop voor 22 miljoen euro

Eiland S’Espalmador voor de kust van Formentera opnieuw te koop voor 22 miljoen euro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Heb je altijd al een droom gehad om je eigen “onbewoonde” eiland te hebben en heb je een grote spaarpot dan is dit jouw kans. Het kleine eilandje s’Espalmador voor de kust van het grotere Formentera, naast Ibiza, staat opnieuw te koop. Dat gebeurde ook al in de zomer van 2016 maar toen werd het eiland twee maanden later uit de verkoop gehaald. Na diverse mislukte pogingen om het eiland aan de regionale regering van de Balearen te verkopen probeert men het nu opnieuw met een startbedrag van 22 miljoen euro.

Vorig jaar stond dit kleine eilandje nog te koop voor 24 miljoen euro en was er een speciale aanbieding voor de regionale regering van de Balearen van 18 miljoen euro als zij dat bedrag in een keer zouden betalen. Die onderhandelingen met de staat mislukten waarna de eigenaren besloten om het opnieuw in de verkoop te zetten, dit keer voor 22 miljoen euro. Dat is best veel geld als je bedenkt dat je niets met het eiland mag doen aangezien het beschermd natuurgebied is en dat er naast Menorca een eilandje ligt wat te koop staat voor slechts 5 miljoen euro. Dat is het eiland Colom waar tevens een woning op te vinden is en slechts 200 meter van Menorca ligt.

Eigenaar

Het eiland is, net zoals Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera onderdeel van de Balearen eilanden. Het kleine eilandje S’Espalmador (Catalaans) of Isla de Espalmador (Spaans) is sinds 1932 privé-eigendom toen de opa van de huidige eigenaar het eiland kocht voor 42.500 peseta’s, omgerekend 255,43 euro. Het eiland is op dit moment eigendom van de Catalaanse architect Norman Cinnamond en zijn zus die het eiland kregen van hun Britse opa Bernard Cinnamond die op zijn beurt 84 jaar geleden het eiland voor weinig geld kocht van de toenmalige Spaanse eigenaar Carlos Tur.

Het eiland

Espalmador is een eiland dat deel uitmaakt van de zuidelijke Balearen, behorend tot Spanje. De oppervlakte bedraagt 2,4 km². Het eiland ligt tussen Ibiza en Formentera, waarvan het door een smalle zeestraat, “Es Trocadors”, wordt gescheiden. Bij laagtij verandert de zeestraat in een wad. Hierdoor is het mogelijk om het eiland te voet te bereiken, in theorie althans, want zonder boot is de oversteek verboden. Bestuurlijk maakt het eiland deel uit van het naburige Formentera.

De rotsige kustlijn met klippen wordt op enkele plaatsen onderbroken door zandstranden. De begroeiing bestaat uit maquis. Espalmador is onbewoond maar wordt in de zomer druk bezocht door dagjestoeristen en eigenaars van zeiljachten. De hagelwitte stranden, het kristalheldere water en de kleine lagune in het midden van het eiland vormen de voornaamste attractiepunten. Vooral de zuidelijk gelegen baai en het bijbehorend strand, de ‘Platja de s’Alga‘, zijn populair.

Op het eiland bevindt zich een 18e-eeuwse wachttoren die deel uitmaakte van een verdedigingsgordel rond de zuidelijke Balearen. In de onmiddellijke omgeving van Espalmador bevinden zich twee onbewoonde rotseilanden: de ‘Illa Castavi‘ en de ‘Illa des Porcs‘. Op een rots net voor de noordkust van het eiland staat de vuurtoren van ‘Dels Penjats’.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 14 reacties
 1. amaai jullie hebben allemaal veel interesse
  allemaal aan dezelfde tafel

 2. Frank,
  Het is misschien toch goed als iemand het kan kopen, er ligt immers toch al een modderbad????
  Raar dat je zegt dat dit niets met dit artikel te maken heeft, ik hoor je anders ook niet als ze andere mensen beledigen maar soit, het zij zo.
  Het is wel ludiek bedoeld he, je weet toch wel over wie ik het heb?
  Hij stond in Muchen te roepen en te tieren “wir sind die besten” terwijl hij verloren had, de arrogantie droop er van af en Ribery die zag je denken “die man is gek” dat bedoelde ik en van die man met dat snorretje maar ik walg van die man, zo goed?
  Zal maar zeggen zoals anderen beweren, je kan niet lezen zeker en begrijpen doe je ook al niet.
  Is da nu leuk voor u? Hoop van niet.
  Wel van sommigen lees ik niets anders, altijd staat er iets tussen dat hen niet aanstaat en dan maar de mensen uitschelden.
  Ik reageer daar op en als het niet goed is voor de redactie moeten ze mij maar blokkeren, ook goed.
  En voor die pater, ben je daar weer met da christelijk gelul?
  En monsterd na de maaltijd, oeps betrapt, foutje?
  God vergeef hem zijn zonden!

  1. Man, waar heb jij het over??
   Ik zou inderdaad naar een andere site gaan.
   Dit is spanjevandaag.com

 3. Noël , help me eens. Dit artikel gaat over een eiland dat te koop is. Wat jij erbij haalt, inclusief zelfs die verschrikkelijke Hitler, tart alle grenzen van fatsoen en heeft niets met dit onderwerp te maken!
  Goed terug naar het onderwerp. 22 miljoen voor een eiland waar je niks mag?
  Nou de kopers zullen in de rij staan, maar niet heus . Ik wens de autoriteiten veel succes met deze kansloze operatie.

  1. Beste Frank! De naam van deze humorloze Belgenmop schrijf je zonder trema. Zo gespeld is het een belediging van een christelijk vredesfeest.

 4. Hallo, ik ben geboren in België, leuk.
  Die nederlandse bluf, daar is niets meer van over, de arrogantie des te meer.
  Er was indertijd nen hollander die Hitler nadeed op een balkon, gelukkig is die tijd ook verdwenen.
  Nee, dit is geen kritiek, gewoon een antwoord op debielen die het altijd nodig vinden om anderen te beledigen, zijn het geen schrijffouten tis iets anders en nee, ik pik dit niet.
  Zou ” HET LAND VAN DE GLIMLACH” een mooie naam zijn?
  Maar geen debielen, wat zou dat leuk zijn.

  1. Noel, mijn naamsuggestie Belgenneders of Nederbelgen was absoluut NIET arrogant bedoeld hoor!

 5. Als wij , Belgen en Nederlanders, samen ons spaarpotje gebruiken dan kunnen we het misschien wel kopen. Dan hoeven Belgen en Nederlanders elkaar niet meer te bekritiseren.
  OEI ! DAN MOET ER OVER EEN NAAM VOOR DE NIEUWE BEWONERS GESTEMD WORDEN.
  Iemand een idee ?

 6. Dit is een prachtig eiland!!!!!!!
  Is dit echt waar dat het te koop is?
  Kga ne keer bellen naar mijn 2 maatjes, misschien helpen zij een beetje
  Dan koop ik het en nodig al mijn vrienden uit, Leo, Christiano, Eden, Kevin, Vincent enz…da zou pas leuk zijn. Of niet?

 7. Ik heb er nog even over gedacht het te kopen. Er is ook een heel opwindend modderbad, vlak achter de kust. Maar je mag er geen nieuw huis bouwen, er staat een bouwval. En dan al die dagjesmensen en die jachten vol voetballers…je kunt daar niet leven. Misschien jammer, maar zo blijft Es Elpamador wel dat prachtige onbewoonde eiland, ongenaakbaar. De droom.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken