skip to Main Content
Man schiet met machinegeweer bij begraafplaats nabij Barcelona waarbij twee agenten gewond raakten

Man schiet met machinegeweer bij begraafplaats nabij Barcelona waarbij twee agenten gewond raakten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – Een nog onbekende man heeft vanuit een auto met een machinegeweer wild om zich heen geschoten bij een begraafplaats in de gemeente Gavá, nabij Barcelona. Bij deze schietpartij zijn twee agenten van de Policía Local gewond geraakt. De schutter vluchtte weg in zijn auto die later werd teruggevonden in de gemeente Canyelles, gelegen in het achterland van de kustplaats Sitges. Op dit moment is de politie nog met een actie bezig om de man te kunnen arresteren. De gewonde agenten werden naar het ziekenhuis in Barcelona gebracht en zijn buiten levensgevaar.

UPDATE: De politie heeft de dader om 16.58 uur kunnen arresteren in de wijk Daltmar in de gemeente Canyelles waar de schutter narrtoe was gevlucht.

Veel is er nog niet bekend over de schietpartij maar langzaam komt er steeds meer nieuws naar buiten. Op het moment van schrijven heeft de politie de schutter die wegvluchtte van de plaats waar de schietpartij plaatsvond, gelokaliseerd in de gemeente Canyelles waar de politie met tientallen speciale agenten inclusief een helikopter probeert de dader te arresteren.

Naar verluid werden de schoten gelost vanuit een groene Alfa Romeo waarbij de schutter gebruik maakte van een AK-47 machinegeweer. Volgens de eerste berichten gaat het niet om een terroristische actie en zoekt men meer een link met de georganiseerde criminaliteit. Deze schietpartij vond plaats rond 15.15 uur.

Op het moment van de schietpartij vond er op de begraafplaats een begrafenis plaats van een 63-jarige Spaanse man die de afgelopen week door met een schot in zijn hoofd werd gevonden in de gemeente Miami Platja aan de Costa Dorada. De politie gaat er dan ook vanuit dat er een relatie is tussen deze schietpartij en de dood van de man.

Waarschijnlijk zal er later vandaag meer nieuws bekend zijn over de toedracht, de schutter, de gewonde agenten en de reden van de schietpartij die dus, zoals het er nu naar uitziet, niets te maken heeft met een terroristische actie maar meer met een afrekening in het criminele circuit.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. ze maken elkaar af, goed zo
    spijtig dat er andere mensen gewond zijn geraakt, politie, gevaarlijk beroep

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken